• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Boxerii au fost supuși investigațiilor medicale

Boxerii au fost supuși investigațiilor medicale

There are no translations available.

Membrii lotului național de box au susținut pe 4 mai primele teste medicale din cadrul unui control aprofundat la care urmează să fie supuși pînă la 7 mai.

”Membrii echipei au fost verificați, în temei, la capitolul condiția fizică. În următoarele două zile, controlul medical va alterna cu antrenamente ușoare și exerciții la sala de forță. După aceasta vom reveni la Școala specializată din Grimăncăuți unde vom continua pregătirile de ultimul turneu olimpic de calificare”, a declarat antrenorul emerit Petru Caduc.

Este pentru prima dată în ultimii ani, cînd la sugestia Federației națională este efectuat acest control medical riguros al sportivilor.Ministerul Tineretului și Sportului a transferta în acest scop circa un milion de lei.

Ultimul turneu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august) este programat pentru 8-18 iunie la Baku (Azerbaidjan). Primii cinci clasați în fiecare categorie de greutate vor obține dreptul de a participa la Jocurile Olimpice. Boxerii moldoveni au fost prezenți la toate edițiile Olimpiadelor cu începere din 1996. Vitalie Grușac și Veaceslav Gojan au devenit medaliați cu bronz la Sydney (2000) și Beijing (2008).