• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Pregătirile din ajunul ultimului salt olimpic de calificare

Pregătirile din ajunul ultimului salt olimpic de calificare

There are no translations available.

Selecționata Moldovei la box se va antrena timp de două săptămîni, la Grimăncăuți (Briceni), cu  reprezentativele Tunisiei  și României, au informat astăzi, surse din cadrul federației naționale de profil.

”Loturile tunisian și român au sosit pe 28 mai la Grimăncăuți. M-a ajutat mult inițial să organizeze acest cantonament fiul, Igor Caduc,care de facto este managerul lotului pe baze obștești. Mă ajută întotdeauna atunci cînd am nevoie. Apoi a intervenit federația națională de profil, Ministerul Tineretului și Sportului.  Toți boxerii se simt bine. Astăzi au efectuat în prima jumătate a zilei un antrenament la aer liber, am făcut multe alergări. În seara zilie este programată refacerea, la saună”, a declarat pentru agenție antrenorul lotului național Petru Caduc.

”Lotul Tunisiei este foarte valoros. Trei din cei șase boxeri sosiț au obținut biletele de acreditare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august). Cantonamentul ce  desfășoară în ajunul deplasării  la ultimul turneu olimpic de calificare, care va avea loc pe 14-26 iunie la Baku (Azerbaidjan). Sper mult că vor obține acolo bilete de acreditare și cineva dintre boxerii moldoveni”, a mai adaugat Petru Caduc.

Boxerii moldoveni au participat cu începerte din 1996 la toate edițiile Jocurilor Olimpice. Doi dintre elevii lui Petru Caduc, Vitalie Grușac și Veaceslav Gojan au devenit medaliați cu bronz la Sydney (2000), respectiv, Beijing (2008). Ar fi frumos să fie o medalie și la Rio de Janeiro!