• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Boxerii profesionişti pot participa la Jocurile Olimpice de la Rio, după modificarea regulamentului

Boxerii profesionişti pot participa la Jocurile Olimpice de la Rio, după modificarea regulamentului

There are no translations available.

Asociaţia Internaţională de Box (AIBA) a anunţat, miercuri, că boxerii profesionişti pot participa la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro 2016, după modificarea regulamentului, notează BBC.

Forul internaţional al acestui sport a anunţat că 84 dintre cei 88 de membri afiliaţi au aprobat schimbarea regulilor, în cadrul unei întâlniri în Elveţia, la doar câteva săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice (5 august). Campionul mondial Tyson Fury şi toţi ceilalţi boxeri profesionişti au drept de participare la Rio. Competiţia de calificare va avea loc în Venezuela luna viitoare, iar 26 de locuri sînt puse la dispoziţie, a anunţat preşedintele AIBA, Ching-Kuo Wu.

Dar campionul mondial IBF la categoria super-cocoş Carl Frampton a declarat că decizia de schimbare a regulamentului este "ridicolă" şi a subliniat faptul că boxul amator şi cel profesionist sunt "două sporturi diferite", potrivit sursei citate. Nord-irlandezul a adăugat: "E ca şi cum un practicant de badminton ar juca tenis".

Fostul campion mondial la categoria grea Vladimir Kliciko a indicat că ar vrea să boxeze la Jocurile Olimpice. Dar ucraineanul în vârstă de 40 de ani, care a câştigat medalia de aur în cadrul Jocurilor Olimpice de la Atlanta din 1996, are şanse mici să poată participa la calificările pentru ediţia de la Rio. Kliciko va lupta cu britanicul Tyson Fury pe 9 iulie, la Manchester, în rejucarea pentru titlurile mondiale WBA şi WBO la categoria grea.

Jocurile Olimpice de la Rio se vor desfăşura în perioada 5-21 august. Peste 10.500 de sportivi de la 205 Comitete Olimpice Naţionale vor participa la probele sportive.