• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Lotul național de box a plecat la ultimul turneu olimpic de calificare

Lotul național de box a plecat la ultimul turneu olimpic de calificare

There are no translations available.

Lotul național de box a plecat ieri seara la Baku (Azerbaidjan) pentru a participa la ultimul turneu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia , 5-21 august curent), transmite MOLDPRES.

Din componența lui fac parte: Daniil Platanovschi (49 kg), Alexandru Rîșcan (52 kg), Veaceslav Gojan (56 kg), Dorin Bucșa (60 kg), Dumitru Galogoț (64 kg), Vasile Belous (69 kg), Valeriu Sîrbu (75 kg), Alexei Ialîmov (81 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg). ”Obiectivul minimal stabilit și anunțat anterior este să obținem măcar un bilet olimpic de acreditare. Părerea mea este că cele mai bune șanse în acest context le au Veaceslav Gojan, Dumitru Galogoț și Vasile Belous. Concurența va fi acerbă în orice categorie de greutate. Toți doresc să-și vadă visul împlinit – calificarea la Jocurile Olimpice”, a declarat ieri pentru agenție antrenorul lotului național Petru Caduc.

”Doresc enorm să mai particip odată la Olimpiadă. Am muncit mult la antrenamente pentru ca doleanța să fie înfăptuită”, a spus cel mai bun boxer moldovean din toate timpurtile Veaceslav Gojan. ”Ard de nerrăbdare să înceapă meciurile. M-am săturat să tot aștept”, s-a confesionat  vicecampionul european Dumitru Galogoț.

Conform regulamentului la acest turneu vor obține bilete olimpice de acreditare numai cîștigătorii categoriilor de greutate superușoară și supergrea, primii doi clasați la categoriile de 52 și 91 de kilograme și primii cinci clasați la restul categoriilor de greutate.

Turneul se va desfășura pe 16-26 iunie.

Veaceslav Gojan este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011).