• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Vasile Belous a făcut safteaua la turneul de box de la Baku

Vasile Belous a făcut safteaua la turneul de box de la Baku

There are no translations available.

Vasile Belous (69 kg) a cîștigat ieri seara primul meci disputat la turneul de la Baku (Azerbaidjan), ultmul de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august), transmite MOLDPRES.

El l-a întrecut în runda inaugurală a competiției cu scorul 3-0 pe pugilistul polonez Daniel Adamiec. ”Îmi doresc enorm biletul olimpic de acreditare. Am fost furat, nedreptățit anterior de multe ori de arbitri în urma manevrelor de culise. Sper că la Baku așa ceva nu se va întîmpla”, a declarat în ajunul deplasării Vasile Belous.

”Deocamdată totul se derulează conform așteptărilor. Tragerea la sorți este bună. Speranțele mele sînt legate, în special, de evoluțiile lui Veaceslav Gojan, Dumitru Galogoț, Vasile Belous”, a declarat de la Baku antrenorul lotului național Petru Caduc.

Din componența echipei moldovene mai fac parte: Daniil Platanovschi (49 kg), Alexandru Rîșcan (52 kg),  Dorin Bucșa (60 kg), Valeriu Sîrbu (75 kg), Alexei Ialîmov (81 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg).

Conform regulamentului, la acest turneu vor obține bilete olimpice de acreditare doar finaliștii categoriilor de greutate superușoară și supergrea, primii cinci boxeri curat clasați la restul categoriilor de greutate. Specificarea curat semnifică că cel situat pe locul cinci va boxerul care i-a cedat în sferturile de finală viitorului cîștigător al turneului.

Turneul a reunit 469 pugiliști din 105 țări. În fiecare categorie de greutate concurează cîte 40-50 de sportivi. Competiția se va desfășura pînă pe 26 iunie.Astăzi vor intra în concurs ceilalți membri ai lotului național.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, care-i medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011). Pugiliștii moldoveni au fost prezenți cu începere din 1996 la toate edițiile Jocurilor Olimpice.