• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Alexei Zavatin, ultima noastră speranță la Baku

Alexei Zavatin, ultima noastră speranță la Baku

There are no translations available.

Boxerul moldovean Alexei Zavatin (categoria supergrea)  a promovat ieri în semifinala turneului internațional de la Baku (Azerbaidjan), ultimul de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august), relatează MOLDPRES.

În sferturile de finală el l-a învins prin abandon în repriza a treia pe Maxim Babanin (Rusia). Anterior elevul antrenorului emerit Petru Caduc i-a întrecut pe Shahidi Azizabad din Iran și Kem Ljungquist (Danemarca). Viitorul său adversar va fi Dean Gardiner (Irlanda). În cazul în carul va învinge și în acest meci el va obține biletul olimpic de acreditare. Alexei Zavatin este ultimul boxer moldovean rămas în cursa pentru calificarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro.

Dumitru Galogoț (64 kg) a cedat ieri în partida disputată cu Alexandros Tsanikidis (Grecia). Două victorii a repurtat Vasile Belous (69 kg) dupa care a cedat în partida a treia. O victoria a obținut Veaceslav Gojan (56 kg,) iar în continuare a fost eliminat din concurs.

Anterior au pierdut Daniil Platanovschi (49 kg), Alexandru Rîșcan (52 kg), Dorin Bucșa (60 kg), Victor Ialîmov (81 kg).

Conform regulamentului, la acest turneu vor obține bilete olimpice de acreditare doar finaliștii categoriilor de greutate superușoară și supergrea și primii cinci boxeri curat clasați la restul categoriilor de greutate. Specificarea curat semnifică faptul că cel situat pe locul cinci va fi boxerul care i-a cedat în sferturile de finală viitorului cîștigător al turneului.

Turneul a reunit 469 pugiliști din 105 țări. Competiția se va desfășura pînă pe 26 iunie.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, care e medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) și campion european (Ankara, 2011). Pugiliștii moldoveni au fost prezenți cu începere din 1996 la toate edițiile Jocurilor Olimpice.