• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Opt grimăncăuțeni în finala campionatului național

Opt grimăncăuțeni în finala campionatului național

There are no translations available.

Boxeri din șase localități - Grimăncăuți, Tiraspol, Chișinău, Bălți, Hîncești și Comrat – vor concura în gala finală a campionatului naționa.

Opt din cei 20 de finaliști vor reprezenta Școala republicană de box din Grimăncăuți. Printre ei figurează Veaceslav Gojan (56 kg), medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), Dumitru Galagoț (64 kg), vicecampion european (2013, Minsk), Vasile Belous (69 kg), ocupant al locului 9 la Olimpiada de la Londra (2012) și Mihail Muntean (91 kg), de 13 ori campion național.

În finală, la categoria de greutate pînă la 60 de kilograme vor concura doi reprezentanți ai Școlii din Grimăncăuți: Vadim Ivaniuc și Mihail Cvasiuc.

Orașul Bălți va fi reprezentat la gala finală de patru  boxeri. Tiraspolul și Chișinăul -  de cîte trei, iar orașele Hîncești și Comrat vor avea în finală cîte un pugilist.

Cele mai tensionante partide din semifinalele campionatului au fost cu participarea kickboxerilor Constantin Rusu (81 kg) și Maxim Bolotov (plus 91 kg). Ambii au demonstrat o mare dorință de a învinge, dar au fost obligați să accepte înfrîngerile prin decizii unanime (3-0) acordate de arbitri în favoarea lui Andrei Zatușevschi și, respectiv, Alexei Zavatin, ambii din Grimăncăuți.

Gala finală este programată cu începere de la ora 12.00. Ediția actuală a campionatului este a 69-a. Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, care deține bronzul olimpic și este campion european (Ankara, 2011)