• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Echipa din Grimăncăuți, cea mai tare, mare și în 2016

Echipa din Grimăncăuți, cea mai tare, mare și în 2016

There are no translations available.

Echipa Școlii republicane specializate de box din Grimăncăuți (Briceni) a dominat autoritar și la ediția din anul curent a campionatului național, obținînd primul loc în clasamentul general, relatează MOLDPRES.

Victoria a fost determinată, în primul rînd, de titlurile de campioni cîștigate de Veaceslav Gojan (56 kg), Mihail Cvasiuc (60 kg), Dumitru Galogoț (64 kg), Vasile Belous (69 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg). Vicecampioni au devenit Vadim Ivaniuc (60 kg), Andrei Zatușevschi (81 kg) și Mihail Muntean (91 kg). Pe treapta a treia a podiumului de premiere au urcat Vadim Gavriliuc (60 kg) și Maxim Averin (69 kg).

”Este, în fond, cu mici excepții, ceea ce am planificat să obținem. Nu sînt mulțumit totalmente de evoluția unor boxeri, dar pe ansamblu toți au îndeplinit sarcinile trasate”, a declarat pentru agenție antrenorul emerit din Grimăncăuți, Petru Caduc.

”Campionii au obținut dreptul să reprezinte țara la Campionatele Europene și Mondiale din anul viitor. Posibil la două categorii de greutate vor mai fi disputate meciuri de baraj pentru a selecta membrii lotului național”, a spus președintele Federației Naționale de Box, Vasile Chirtoca.

Chișinăul a obținut trei titluri prin Victor Carapcevschi (75 kg), Petru Ciobanu (81 kg) și Victor Ialîmov (91 kg), iar Tiraspolul – două, grație lui Daniil Platanovschi (49 kg) și Alexandru Rîșcan (52 kg).

Veceslav Gojan, angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri, cel mai bun boxer moldovean din toate timpurile, a cucerit al 14-lea titlu de campion național, egalînd performanța lui Igor Samoilenco din Tiraspol. Boxerul din Grimăncăuți este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011). Echipa Școlii din localitate a cîștigat clar toate ultimele ediții de campionat.

În imagine: echipa