• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Două loturi de boxeri moldoveni vor participa la turneul ”Centura Moldovei”

Două loturi de boxeri moldoveni vor participa la turneul ”Centura Moldovei”

There are no translations available.

Două loturi de boxeri moldoveni vor participa săptămîna curentă la turneul internațional ”Centura Moldovei”, care se va desfășura la Iași, au informat astăzi surse din cadrul Federației naționale de profil.

Unul dintre ele va reprezenta Școala specializată din Grimăncăuți (Briceni). ”Pentru noi competiția va constitui un test pentru participanții la Campionatul Mondial din noiembrie curent, care se va desfășura cu în cepere de la 18 noiembrie la Sankt-Petersburg (Rusia). Mă refer la Dumitru Gumen, Oleg Risiuc, Denis Galchin, Egor Bejenaru. În afară de ei, vor mai concur Ion Stici, Vlad Gavriliuc”,a declarat antrenorul emerit din localitate Petru Caduc.

Un alt lot moldovean va fi alcătuit din boxeri originari din Chișinău, Tiraspol, Comrat.

Tradiționalul turneu internațional de box ''Centura Moldovei" este rezervat tinerilor și se va desfășura vineri și sâmbătă, la Sala Polivalentă din Iași.

La turneu vor mai participa echipele naționale ale României și Turciei, care, de asemenea, vor concura la Campionatul Mondial din Rusia.

Federația Europeană de Box (EUBC) va fi reprezentată la Iași de secretarul său executiv, Aleksandr Egorov, pentru a analiza posibilitatea organizării anul viitor în România a Campionatelor Europene de Tineret. De asemenea, va fi prezent la Iași și președintele federației din Ucraina, Vladimir Prodivus.

Turneul ''Centura Moldovei'' este organizat de Asociația Județeană de Box, municipiul Iași, prin președintele Federației Române de Box, Vasile Cîtea, cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Județean Iași și al DJTS Iași.