• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Davron Bozorov, cel mai bun la memorialul ”Pavel Lușcevschi”

Davron Bozorov, cel mai bun la memorialul ”Pavel Lușcevschi”

There are no translations available.

Reprezentantul Școlii specializate de box din Grimăncăuți (Briceni), Davron Bozorov, (56 kg) a fost desemnat cel mai tehnic boxer al celei de-a 22-a ediții a turneului internațional ”Memorial Pavel Lușcevschi”, încheiat ieri în Casa de cultură a acestei localități.

Bozorov a avut, conform experților prezenți la competiție, o evoluție excelentă în preliminarii, iar în finală l-a dominat clar pe colegul de antrenamente, Alexandru Chilivnic. Acesta a fost supus chiar din startul primei runde unui atac în forță, cu lovituri în serie la corp una dintre care a fost aplicată la ficat, fapt ce l-a obligat pe referi să înceapă numărătoarea, după care în ring a fost aruncat prosopul secundantului acestuia, Ion Nurumbetov - semn că Alexandru Chilivnic a abandonat lupta.

Cîștigătorul a fost aplaudat călduros de publicul din sală după care i-a fost înmînat un trofeu special de către invitatul de onoare la turneu, Serghei Lușcevschi, nepotul reputatului antrenor Pavel Lușcevschi, venit în premieră de la Odesa (Ucraina) pentru a urmări competiția. ”Sînt, pur și simplu, încîntat de modul cum este organizat turneul și de faptul cum este păstrată memoria unchiului meu”, a declarat oaspetele.

O victorie principială a înregistrat în finala categoriei de greutate pînă la 60 de kilograme Mihail Cvasiuc, campion național en-titre, în meciul final disputat cu Vadim Ivaniuc. Ambii sînt elevi ai Școlii specializate de box din Grimăncăuți. La categoria de greutate pînă la 64 de kilograme a învins după un duel echilibrat Roman Muzaliov din Ucraina în defavoarea lui Egor Bejenaru (Grimăncăuți, medaliat cu bronz la Campionatul European de tineret.

Cîștigători ai turneului au mai devenit la categoria de vîrstă tineret Vas Horbert (49 kg, România), Ion Stici (56 kg), Ahmed Cemortan (69 kg),ambii din Grimăncăuți, Victor Carapcevschi (75 kg), Andrei Zatușevschi (81 kg), toți de la Șoala de box din Grimăncăuți, și Simion Martîniuc (91 kg, Chișinău).

”Scopul principal urmărit este să relevăm nivelul de pregătire, cunoștințele tehnico-tactice ale boxerilor de genul lui Davron Bozorov, să vedem asupra căror deficiențe în pregătire să muncim la antrenamente pentru a avea o prestație bună în viitor pe arena internațională și, desigur, să ne amintim și să păstrăm memoria celuia care a fost Pavel Lușcevschi”, a declarat la finele turneului antrenorul emerit Pertu Caduc.

Pavel Lușcevschi a educat 56 de maeștri ai sportului. Printre ei figurează actualul președinte al Federației de Box din Moldova, Vasile Chirtoca, antrenorii emeriți Petru Caduc, Leonid Tomșa, boxerii Vasile Peata, Vasile Cernei și Valeriu Dolgov.