• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Dorin Bucșa, medaliat cu bronz la Europenele de box U-22

Dorin Bucșa, medaliat cu bronz la Europenele de box U-22

There are no translations available.

Boxerul moldovean Dorin Bucșa (60 kg) a devenit ieri medaliat cu bronz la Campionatul European Under-22, care se desfășoară la Brăila (România), relatează MOLDPRES.

El a avut șansa  de a urca mai sus pe podiumul de premiere, dar în semifinală a fost declarat de arbitri învins cu scorul 3-2 în meciul disputat cu Shamil Askerov din Federația Rusă.

Pînă la această partidă boxerul moldovean i-a învins pe Francesco Iozia (Italia) cu scorul 4-1 și pe Yaheni Shabelnik din Belarus (5-0). Performerul este originar din Hîncești și este antrenat de Igor Untilă. În palmaresul său figurează și titlul de campion european de tineret. La ediția din anul curent a campionatului național de seniori i-a cedat în semifinală lui Vadim Ivaniuc din Grimăncăuți. Dorin Bucșa este singurul boxer moldovean medaliat la această ediție a Europenelor. După primele meciuri disputate au părăsit campionatul toți reprezentanții lotului național.

Campionatul a reunit 195 boxeri din 38 de țări și se va încheia pe 22 martie.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, originar din Grimăncăuți, angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri. El este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (China) și campion european (Ankara, 2011).