• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Mihai Leu, în dialog cu Mihai Nistor, singurul boxer român la JO de la Rio 2016

Mihai Leu, în dialog cu Mihai Nistor, singurul boxer român la JO de la Rio 2016

There are no translations available.

Ales în urmă cu doar cîteva zile preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Box, Mihai Leu şi-a intrat deja în pîine. Primul campion mondial la profesionişti pentru România l-a vizitat la antrenamente pe Mihai Nistor, singurul boxer român la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

Deşi a suferit trei operaţii în ultimii ani pentru a scăpa de cancerul la colon, Leu (48 ani) este încă într-o formă fizică de invidiat şi i-a arătat cîteva din schemele sale secrete campionului mondial AIBA la supergrea.

"A fost o oportunitate frumoasă şi benefică pentru viitor să ne antrenăm puţin împreună. Sper să mai avem ocazia. Mihai are un magazin foarte bogat de cunoştinţe de box, performanţa din spate rămîne indiferent de vîrstă şi cred că ar mai face faţă în ring măcar 1-2 reprize", l-a lăudat în glumă Mihai Nistor pe colegul său inedit de pregătire.

Leu este convins la rîndul lui că Mihai Nistor are toate calităţile pentru a aduce prima medalie olimpică de aur pentru boxul românesc după jumătate de secol (Nicolae Linca - Melbourne 1956). Pentru asta face un însă un apel la o reconciliere a tuturor oamenilor din box, un domeniu măcinat de scandaluri interne în ultimii ani. "Am lipsit o perioadă din lumea boxului românesc şi am rămas chiar emoţionat când am fost ales preşedinte de onoare (vineri, la Piatra Neamţ) cu unanimitate de voturi. Sper să pot pune umărul la redresarea boxului, ar trebui să ne unim cu toţii, să facem o echipă puternică în care să revină şi Francisc Vaştag, Adrian Diaconu, Leonard Doroftei şi alţi boxeri care au adus glorie României. Împreună, am avea un viitor frumos în box", a precizat Mihai Leu.

Fost campion naţional de raliuri, Mihai Leu va organiza în 2017 şi două etape din campionatul naţional de raliuri: (Raliul Aradului KIA 2-3 iunie) şi Raliul Sibiului UNICREDIT Leasing (7-8 octombrie). De partea cealaltă, Mihai Nistor se pregăteşte acum pentru "Centura de Aur" de la Iaşi (9-13 mai).