• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Dumitru Galagoţ şi Victor Carapcevschi, cei mai buni la turneul internațional “Centura de aur – Nicolae Linca"

Dumitru Galagoţ şi Victor Carapcevschi, cei mai buni la turneul internațional “Centura de aur – Nicolae Linca"

There are no translations available.

Dumitru Galagoţ (64 kg) şi Victor Carapcevschi (75 kg) au devenit în weekend câştigători ai turneului internațional de box “Centura de aur – Nicolae Linca”, desfăşurat anul curent la Galaţi (România).

Pe locul doi s-a clasat Vasile Belous (69 kg), iar Egor Bejenaru (64 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

Lotul național a fost condus de antrenorul emerit Petru Caduc. „Sunt satisfăcut de evoluţia tuturor membrilor echipei şi în special de prestaţiile lui Dumitru Galagoţ şi Victor Carapcevschi. Ambii au avut meciuri grele. Ambii au demonstrat că şi-au îmbunătăţit stilul de luptă, că au devenit mai agresivi și mai eficienţi în atac. A boxat bine şi Vasile Belous. Continuăm pregătirile de turneele principale din anul viitor: Campionatele Europene, Mondiale, calificările la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat astăzi tehnicianul.

Dumitru Galagoţ i-a învins în calea sa spre podiumul de premiere, în ordine, pe Grigore Nederiţa (Tiraspol), Wayne Kelly (Irlanda), Egor Bejenaru (Grimăncăuţi, Briceni) și Luke McCormack (Anglia).

Victor Carapcevschi i-a devansat pe Michael Nevin (Irlanda), Isaak Oroyowe (Ungaria) și Djordje Bujisic (Serbia).

La turneu au participat boxeri din Ucraina, România, Anglia, Serbia, Irlanda, Bulgaria, Belgia, Ţara Galilor, Ungaria, Spania şi Moldova. Actuala ediţie a fost a 43-ia. În anii precedenți câștigători ai turneului dintre boxerii moldoveni au mai devenit Timofei Scriabin, Vasile Belous, Veaceslav Gojan.