• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing La turneul de box ”Cupa Veaceslav Gojan” au participat 55 de minicadeți

La turneul de box ”Cupa Veaceslav Gojan” au participat 55 de minicadeți

There are no translations available.

La ediția din anul curent a turneului de box ”Cupa Veaceslav Gojan” au evoluat 55 de boxeri începători (minicadeți) din România, Ucraina și Republica Moldova.

Cele mai multe distincții le-au câștigat reprezentanții Școlii specializate din satul Grimăncăuți (Briceni). ”Însă nu acest fapt este cel mai important detaliu al turneului desfășurat. Esențialul este inițierea micuților pugiliști în lumea dură a boxului. Nu ne propunem, în nici un caz, obținerea victoriilor cu orice preț. Dorim doar, în primul rând, ca lor să li se mențină dorința de a-l practica”, a declarat Antrenorul Emerit din localitate, Petru Caduc.

”Mulțumesc tuturor care m-au ajutat să desfășor acest concurs interesant, necesar pentru promovarea boxului: antrenorilor din România și Ucraina, care au dat curs invitației făcută, colegilor de la Școala specializată, care au depus maximum de eforturi pentru ca totul să fie bine, regulamentar”, a adăugat Veaceslav Gojan.

Turneul s-a desfășurat a treia oară. Veaceslav Gojan (35 de ani) este cel mai bun boxer moldovean din toate timpurile. El este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008, China), campion european în premieră în istoria sportului moldovenesc, vicecampion european (Perm, 2002), medaliat cu argint la Cupa Mondială (Moscova, 2008), câștigător al multiplelor turnee internaționale din seria A.  Anul curent s-a retras din activitatea competițională.