• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Federaţia naţională de box a făcut bilanţul anului 2018

Federaţia naţională de box a făcut bilanţul anului 2018

There are no translations available.

Federaţia Moldovenească de Box (FBM)  a făcut ieri, într-un cadru festiv,bilanţul anului 2018 şi a oferit cadouri,prime celor mai buni performeri, antrenori, relatează MOLDPRES.

„A fost un an în care reprezentanţii federaţiei au obţinut succese bune pe arena internaţională. Toţi vor fi menţionaţi. Anul care se încheie este dificil pentru box în urma deciziei Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a suspenda temporar activitatea Asociaţiei Internaţionale a Boxului Amator (AIBA) a cărei membră suntem. Pentru anul viitor sunt programate Campionatele European, Mondial, Jocurile Olimpice Europene. Nu este clar încă în cadrul căror turnee vor fi decise biletele olimpice de acreditare la Olimpiada de la Tokyo (Japonia, 2020), fapt ce creează o stare de nervozitate, incertitudine”, a subliniat în mesajul de salut adresat invitaţilor preşedintele FBM, Vasile Chirtoca.

„Cu adevărat va fi un sezon supraîncărcat, foarte dificil  în 2019, iar claritate în multe lucruri nu există în legătură cu situaţia conflictuală creată între CIO şi AIBA. Sper să ieşim onorabil din starea de lucruri existentă”, a declarat pentru agenţie antrenorul lotului naţional Petru Caduc.

De cadouri şi prime care nu au fost făcute publice s-au învrednicit: Iurie Grigoruţa, cel mai bun boxer în vârstă până la 14 an şi antrenorul său Tudor Cebanu; Vasile Cebotari (16 ani) şi îndrumătorul său Anatol Dovgopol; Constantin Ursu (18 ani) şi antrenorul său Tudor Cebanu; Dorin Bucşa, medaliat cu bronz la Campionatul European Under-22 (antrenor – Igor Untilă); Dumitru Galogoţ, premiant al Campionatului Uniunii Europene. Performerul este pregătit de Antrenorul Emerit Petru Caduc.

Federaţia a oferit, conform tradiţiei, şi o masă veteranilor boxului moldovenesc. Dumitru Galagoţ a intrat în Top-10 al celor mai buni sportivi moldoveni în 2018, alcătuit de Asociaţia Presei Sportive din Moldova.