• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Moldova va fi reprezentată de 5 boxeri la turneul internaţional de la Debrecen

Moldova va fi reprezentată de 5 boxeri la turneul internaţional de la Debrecen

There are no translations available.

Moldova este reprezentată de Mihail Cvasiuc, Dumitru Galagoţ, ambii la categoria de greutate până la 64 de kilograme, Victor Carapcevschi (75 kg), Andrei Zatuşevschi (91 kg) şi Alexei Zavatin (plus 91 kg), la turneul internaţional de box “Bocskai Istavan Memorial”, care a demarat astăzi la Debrecen (Ungaria).

Toţi pugiliştii sunt reprezentanţi ai Şcolii specializate din satul Grimăncăuţi (Briceni), multipli campioni naţionali, premianţi la diferite concursuri internaţionale de anvergură. Ei sunt însoţiţi la competiţie de Antrenorul emerit Petru Caduc.

“Participarea noastră este o etapă importantă în vederea pregătirii de principalele evenimente ale anului. Unul dintre ele este Jocurile Europene de la Minsk (Belarus, 21-30 iunie). Nu este deocamdată clară situaţia Asociaţiei Internaţionale de Box Amator (AIBA), care este avertizată de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru încălcările financiare şi sportive comise. În martie ar putea deveni limpede soarta ei, turneele de calificare la Jocurile Olimpice (Tokyo, 2020) la care urmează să evoluăm pentru a obţine biletele de acreditare. Oricum, trebuie să fim mereu în formă sportivă bună şi turneul de la Debrecen este o posibilitate minunată în acest context”, a declarat tehnicianul pentru agenţie.

Turneul de la Debrecen este unul dintre cele mai populare, prestigioase în Europa şi se desfăşoară a 63-a oară. La ediţiile precedente boxerii moldoveni Veaceslav Gojan, Dumitru Galagoţ, Mihail Cvasiuc, Alexei Zavatin au devenit premianţi. Competiţia se va încheia duminică, 10 februarie.