• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Doi boxeri moldoveni au devenit premianţi la Debrecen (Ungaria)

Doi boxeri moldoveni au devenit premianţi la Debrecen (Ungaria)

There are no translations available.

Boxerii moldoveni Mihail Cvasiuc (64 kg) şi Alexei Zavatin (plus 91 kg) au devenit medaliaţi cu bronz la memorialul „Bocskai Istvan”, desfăşurat la Debrecen (Ungaria), relatează MOLDPRES.

La această competiţie, disputată pentru a 63-a oară, au concurat pugilişti din 20 de ţări, printre care au figurat şi reprezentanţi din state care dau tonul pe arena internaţională: Rusia, Kazahstan, Ucraina, Franţa, Anglia, Italia, dar și din Iran, Thailanda, Botswana.

„Principalul scop urmărit – fiecare membru al echipei să dispute minimum două meciuri – a fost, în fond, atins. Toţi au boxat conform aşteptărilor mele. Am depistat, de asemenea, în evoluţiile lor şi unele greşeli, care urmează să fie lichidate în viitorul cel mai apropiat”, a declarat astăzi pentru agenţie, Antrenorul emerit Petru Caduc, care a însoţit lotul la turneu.

La concurs au mai participat Dumitru Galagoţ, Victor Carapcevschi şi Andrei Zatuşevschi, toţi reprezentanţi ai Şcolii specializate din Grimăncăuţi (Briceni).

Următorul turneu la care vor participa pugiliştii din această localitate este memorialul „Pavel Luşcevschi”, programat pentru 21-23 februarie la Briceni, la care şi-au anunţat participarea sportivi din Ungaria, Belarus, Lituania, Italia, România. „Va fi o competiţie valoroasă”, a opinat Petru Caduc.

Boxerii Şcolii din Grimăncăuţi domină autoritar în ultimele două decenii la campionatele naţionale. Ei constituie nucleul echipei naţionale. Vitalie Gruşac şi Veaceslav Gojan din localitate sunt medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Sydney (2000) şi Beijing (2008).