• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Dorin Bucşa a cucerit argintul la Europenele de box U-22

Dorin Bucşa a cucerit argintul la Europenele de box U-22

There are no translations available.

Boxerul moldovean Dorin Bucșa (60 kg) a obținut medalia de bronz la Campionatul European Under-22, care s-a încheiat ieri la Vladikavkaz (Federația Rusă), iar coechipierul Alexandru Paraschiv (64 kg) s-a învrednicit de medalia de bronz, relatează MOLDPRES.

Bucșa a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere cedându-i în finală cu scorul 2-3 lui Beslan Khamazaev (Federația Rusă). Alexandru Paraschiv a fost învins în semifinală de Alan Abaev (Federația Rusă). „Este, indiscutabil, un succes al boxului moldovenesc. Două medalii obţinute la tineret insuflă optimism pe viitor, în turneele rezervate seniorilor”, astfel a comentat pentru agenţie performanţele înregistrate secretarul general al federaţiei naţionale de profil, Nicolae Savcov. ”Să nu uităm, totuși, că adevărata performanță în orice gen de sport se consemnează în campionatele seniorilor”, a remarcat succint Antrenorul Emerit Petru Caduc.

Andrei Zaplitnâi (91 kg) şi Cristina Cravcenco (57 kg) au cedat în sferturile de finală ale campionatului şi s-au clasat pe locurile cinci.

La turneu au mai participat Victor Vacula (56 kg), Nicolae Bucşa (69 kg), Andrei Vreme (75 kg) şi Dumitru Coşciug (81 kg).

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011).