• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Boxerii din Grimăncăuți au învins în primele meciuri disputate la campionatul național

Boxerii din Grimăncăuți au învins în primele meciuri disputate la campionatul național

There are no translations available.

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Boxerii Școlii specializate din Grimăncăuți (Briceni) Davron Bozorov (69 kg), Vlad Gavriliuc (75 kg), Andrei Zaplitnâi (91 kg) și-au învins ieri adversarii înainte de expirarea timpului în prima zi a campionatului național, care se desfășoară la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, transmite MOLDPRES.

Recordul la acest capitol l-a stabilit Andrei Zaplitnâi, care, în prima rundă, a obligat arbitrul din ring să-l numere de trei ori pe rivalul său, Mihai Alexa (Hâncești) și, conform regulamentului, acesta a fost declarat învins. Davron Bozorov (18 ani) l-a devansat clar pe partenerul său de întrecere Vladimir Gradinar (Ceadâr-Lunga), cu mult mai în vârstă, în repriza a doua. Acesta a fost al doilea său meci disputat la nivel de seniorat. În aceeași manieră convingătoare l-a învins, de asemenea în runda a doua, și Vlad Gavriliuc pe Constantin Cernâșov din Chișinău.

”Cu regret, la campionat sunt admiși boxeri nepregătiți”, astfel a comentat pentru agenție victoriile elevilor săi Antrenorul Emerit Petru Caduc.

Prin superioritate tehnică evidentă (scor-50) a câștigat în prima zi și Lilian Ivanov (56kg, Chișinău), Vasile Belous (69 kg, Grimăncăuți), Mihai Unciuc (81 kg, Cahul), Andrei Chiriacov (81 kg, Tiraspol), Victor Sambriș (91 kg, Chișinău)

La festivitatea de deschidere a campionatului, președintele Federației Moldovenești de Box, Vasile Chirtoca, a remarcat că acest an este foarte important pentru boxeri. ”Urmează să participăm la Jocurile Europene de la Minsk, la turnee de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sper să avem evoluții meritorii. Recentele medalii cucerite la Europenele Under-22 de Dorin Bucșa și Alexandru Paraschiv insuflă optimism în acest context”, a subliniat oficialul. ”Boxul are tradiții frumoase în țara noastră. Sper ca acestea să fie consolidate”, și-a exprimat încrederea, în mesajul de salut, secretarul de stat pentru problemele sportului la Ministerul Educației, Cercetării și Culturii, Radu Rebeja.

Astăzi campionatul va continua cu începere de la ora 15.00. Mâine, ora 12.00, vor demara meciurile finale şi vor deveni cunoscuţi campionii ediţiei 2019.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan din Grimăncăuți, medaliat olimpic la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011).