• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Lotul lărgit al Poloniei la box va participa la ”Cupa Independenței”

Lotul lărgit al Poloniei la box va participa la ”Cupa Independenței”

There are no translations available.

Lotul lărgit de box al Poloniei va participa, în premieră, la turneul ”Cupa Independenței”, care se va desfășura pe 16-18 august la Grimăncăuți (raionul Briceni), relatează MOLDPRES.

”Pugiliștii polonezi se află în prezent într-un cantonament cu selecționata Ucrainei în munții Carpați. Mâine sosesc la noi. Faptul că vor fi câte trei boxeri puternici în fiecare categorie de greutate este un mare plus pentru noi. În special, la categoria supergrea, în care membrul lotului național, Alexei Zavatin, are mereu probleme în căutarea partenerilor de întrecere”, a declarat astăzi pentru agenție Antrenorul Emerit din localitate Petru Caduc.

De asemenea, la turneu va mai participa echipa națională a Belarusului, vor fi prezenți boxeri din Ucraina, România. ”Cu boxerii belaruși am efectuat deja un antrenament în comun. Au sărit scântei în unele meciuri, chiar dacă au fost amicale”, a specificat Petru Caduc.

Tehnicianul este animatorul principal al turneului. El i-a educat pe medaliații olimpici cu bronz din localitate Vitalie Grușac (Sydney, 2000) și Veaceslav Gojan (Beijing, 2008), pe premianții la Campionatele Europene Victor Cotiujanschi, Dumitru Galagoț, Vasile Belous, vicecampionul mondial universitar Mihail Muntean.

Turneul ”Cupa Independenței” se va desfășura pentru a zecea oară. Acesta a mai avut loc la Drochia, Briceni, dar în majoritatea cazurilor este disputat la Grimăncăuți.