• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Școala specializată de box din Grimăncăuți (Briceni) va avea imnul ei

Școala specializată de box din Grimăncăuți (Briceni) va avea imnul ei

There are no translations available.

Școala specializată de box din Grimăncăuți (Briceni), unde au fost educați o pleiadă impunătoare de performeri, va avea anul curent imnul ei, relatează MOLDPRES.

El a fost intonat, în premieră, la recentul turneu internațional ”Pavel Lușcevschi”, rezervat seniorilor și juniorilor, încheiat în week-end, într-o formulă de probă cu participarea fanfarei Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, corului din sat, a directorul casei de cultură din localitate, Valeriu Bandalac și autorului Valeriu Arvun, pedagog la Liceul teoretic ”Dante Alighieri” din capitală.

”Este o premieră și pentru mine. Am activat mulți ani la Briceni, îl cunosc personal pe dl Petru Caduc, care m-a rugat să creez acest imn. L-am compus, am scris textul, l-am prezentat unor specialiști în materie, am făcut rectificările sugerate și, pare-mi-se, că poate fi acceptat. Dar, numai după ce vor fi făcute și alte corecții”, a declarat pentru agenție după încheierea turneului Valeriu Avrun.

”Personal mi-a plăcut. Publicul a rămas de asemenea plăcut impresionat. Însă, oricum, va mai fi cizelat, la un nivel profesionist mai înalt”, a spus Antrenorul Emerit Petru Caduc.

Turneul s-a desfășurat a 22-a oară. La el au participat boxeri din Polonia, Lituania, Ucraina, România și Republica Moldova. În majoritatea categoriilor de greutate au învins reprezentanții gazdelor.

”Nu contează cine a învins. Este important că l-am desfășurat, că participanții au acumulat experiență competițională pentru a participa cu succese la concursuri și mai valoroase. Mulțumesc mult Ministerului Educației, Culturii și Cercetării care a contribuit enorm la desfășurarea turneului”, a mai spus Petru Caduc, elev al Antrenorului Emerit Pavel Lușcevschi.

La Școala din Grimăncăuți au fost educați medaliații olimpici Vitalie Grușac și Veaceslav Gojan, premianții Campionatelor Europene Victor Cotiujanschi, Dumitru Galagoț, Vasile Belous, vicecampionul mondial universitar Mihail Muntean, medaliatul Campionatului Mondial Universitar Andrei Zatușevschi.