• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Antrenorul Petru Caduc a fost decorat cu ”Ordinul Republicii”

Antrenorul Petru Caduc a fost decorat cu ”Ordinul Republicii”

There are no translations available.

Antrenorului Emerit la box Petru Caduc i-a fost înmânat ieri, la Briceni, ”Ordinul Republicii” de președintele țării Igor Dodon, relatează MOLDPRES.

Distincția i-a fost oferită în cadrul unei vizite oficiale a șefului statului în acest raion. ”În sfârșit am primit și eu ordinul la care au fost înaintate mai multe demersuri, dar de fiecare dată ceva intervenea. Și am educat doar doi medaliați olimpici, patru premianți la Campionatele Europene. Ceva, chipurile, lipsea. Acum a fost totul în regulă. Și a fost frumos, în prezența oamenilor care mă știu, a elevilor școlii”, a declarat astăzi pentru agenție laureatul.

Antrenorul Emerit Petru Caduc (65 de ani) activează în Grimăncăuți. ”Doresc mult să mai educ un premiant olimpic. Aș vrea ca cineva dintre elevii școlii să obțină o medalie și la Mondiale. Cunoștințe și puteri sunt. Sper să fie inaugurat anul acest în localitate un liceu cu profil pugilistic”, a declarat tehnicianul.

Petru Caduc i-a educat pe medaliații olimpici Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, pe premianții la Europene Victor Cotiujanschi, Dumitru Galagoț, Vasile Belous, un număr impunător de maeștri ai sportului. Echipa Școlii din Grimăncăuți domină la campionatele naționale.

Petru Caduc a mai fost decorat anterior cu ordinele ”Om Emerit”, ”Gloria muncii”, ”Ordinul de Onoare”, ”Trofeul Olimpic European”, ”Ordinul Olimpic”, Ordinul bisericesc ”Paisie Velicicovschi”, medalia Ministerului Afacerilor Interne ”Pentru merit”, clasa II. Este lucrător emerit în domeniul culturii fizice și sportului, Laureat al premiului Național în domeniul sportului (2013).