• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Moldova a învins la Iași România într-un meci amical

Moldova a învins la Iași România într-un meci amical

There are no translations available.

Lotul național de box a învins cu scorul 7-2 într-un meci amical disputat în week end la Iași echipa României.Victorii în partidele desfășurate au obținut Alexandru Rîșcan (52 kg), Veaceslav Gojan (56 kg), ambii prin knock-out, Vasile Belous (69 kg), Victor Carapcevschi (75 kg, superioritate evidentă),Andrei Zatușevschi (81 kg),  Victor Ialîmov (91 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg).  Au fost declarați învinși Vadim Ivaniuc (60 kg) și Dumitru Galogoț (64 kg).

Solicitat să comenteze rezultatul înregistrat antrenorul lotului național, Petru Caduc (în imagine cu Dragoș Hîncu, viceministrul Tineretului și Sportului) a declarat  că fost în meci foarte util. ”N-am mai disputat partide din octombrie trecut și întîlnirea de la Iași a fost foarte benefică, umplînd un gol apărut în activitatea noastră. Din punctul meu de vedere a învins și Dumitru Galogoț, dar repet, rezultatul, scorul, mai puțin contează. Noi colaborăm foarte bine, fructuos cu Federația Românâ de Box și această relație bună de conlucrare este benefică pentru ambele loturi în opinia mea”, a opinat tehnicianul.

Din echipa României au lipsit din diferite motive patru piese de rezistență: Bogdan Juratoni, Mihai Nistor, Răzvan Andreiana și Ovidiu Berceanu.

Întîlnirea de la Iași a fost a doua în istoria confruntărilor dintre aceste două loturi. Prima s-a desfășurat la Grimăncăuți în 2003. În lotul României, dirijat atunci de celebrul Francisc Vaștag, figurau boxeri cu renume mondial: Dorel Simion, Lucian Bute, Viorel Simion, Silviu Olteanu.În meciul de la Iași a boxat un singur reprezentant al echipelor anului 2003, Veaceslav Gojan, medaliat olimpic în 2008, campion european în 2011.Majoritatea membrilor lotului moldovean reprezintă Clubul Sportiv Central ”Dinamo”.