• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Lotul național de box al Ucrainei se antrenează la Grimăncăuți

Lotul național de box al Ucrainei se antrenează la Grimăncăuți

There are no translations available.

Lotul național de box al Ucrainei a sosit la Grimăncăuți (Briceni) și se antrenează cu echipa similară a Moldovei.

”Efectuăm zîlnic antrenamente în comun pînă pe 9 mai după care vom desfășura în meci amical cu ocazia Zilei Europei”, a declarat astăzi pentru agenție antrenorul emerit Petru Caduc. Potrivit lui, va fi o întîlnire cu un pronunțat carcater amical. ”Arbitrii nu vor pronunța deciziile meciurilor disputate la toate categoriile de greutate. Important este că ne pregătim împreună, că vom acumula o experiență competițională utilă, ce ne va ajuta să evoluăm cu succes la viitoarele turnee internaționale”, a subliniat tehnicianul lotului național.

”În acest cantonament se află toți liderii boxului moldovenesc: Veaceslav Gojan, campion european, Dumitru Galogoț, premiant la Europene, Vasile Belous, multiplu învingător la diferite turnee internaționale, participant la Jocurile Olimpice de la Londra. Lotul ucrainean este, de asemenea foarte valoros și include vedete de prim rang”, a mai adaugat Petru Caduc.

Grimăncăuții este considerați Meca boxului moldovenesc după ce antrenorul  Petru Caduc a reușit să educe în condiții rurale doi medaliați olimpici: Vitalie Grușac (Sydney, 2000) și Veaceslav Gojan (Beijing, 2008), un grup impunător de premianți la alte turnee de anvergură. Aici au efectuat anterior cantonamente și selecționatele României, Tunisului, Suediei, Israelului. Cu suportul Școlii specializate din localitate se desfășoară anual turneul internațional ”Cupa Independenței”.