• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Veaceslav Gojan, primul în opinia ziariștilor sportivi

Veaceslav Gojan, primul în opinia ziariștilor sportivi

There are no translations available.

Boxerul Veaceslav Gojan (31 de ani) a fost desemnat  de ziariștii sportivi din țară cel mai bun sportiv moldovean în luna august.

Conform rezultatelor sondajului efectuat de site-ul sports.md el a acumulat cel mai mare număr de puncte - 113,5. Veaceslav Gojan a fost clasat pe primul loc grație medaliei de aur cucerită la Campionatul Uniunii Europene, desfășurat la Sofia (Bulgaria) luna trecută.

Locul doi în top i-a revenit canotorului Serhyi Tarnovskyi, care a cucerit distincția de aur la ediția a doua a Jocurilor Olimpice de tineret, proba canoe, 500 metri . El a totalizat 113 puncte. Poziția a treia i-a revenit tenismanului Radu Albot, care s-a calificat în premieră în istoria sportului moldovenesc pe tabloul principal al turneului de Grand Slam US Open de la New York (SUA).El a acumulat 111 puncte.

În lunile precedente cel mai bun sportiv moldovean a devenit tenismanul Radu Albot (ianuarie - februarie), Constantin Țuțu (kickboxing, martie), Victor Ciobanu (lupte greco-romane, aprilie), Stepan Dimitrov (taekwon-do, mai), Serhyi Tarnovskyi (canotaj, iunie), Andrian Mardare (suliță, atletism).

Veaceselv Gojan este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (China, 2008), campion european (Ankara, 2011), originar din satul Grimăncăuți, elev al renumitului antrenor din localitate, Petru Caduc, membru al Clubului Sportiv Central ”Dinamo”.