• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing În noiembrie vom privi o gală de box profesionist

În noiembrie vom privi o gală de box profesionist

There are no translations available.

Chișinăul va găzdui pe 14 noiembrie curent la Sală polivalentă o gală de box profesionist, au anunțat astăzi într-o conferință de presă, organizatorii manifestării.

”La această gală vor fi prezenți și trei pugiliști moldoveni: Constantin Bejenaru, care se antrenează în SUA, Denis Titomir, care se pregătește în Germania și Vitalie Mîrza, aflat în prezent în cantonament în România”, a declarat Vitalie Rîmari, președintele noii Asociații Naționale a Boxului Profesionist. Ea a fost primită recent în rîndurile Asocțiaței Internaționale de profil.Potrivit lui Rîmari, nu există nici o neînțelegere cu Federația Boxului di Moldova, rezervată amatorilor și profesioniștilor, condusă de Vasile Chirtoca. ”Noi sîntem prieteni și, sper, vom conlucra eficent pe viitor”, a precizat el.

”Am susținut desfășurarea evenimentului. Va fi o manifestare interesantă. Prin ea intenționăm să dăm un imbold dezvoltării boxului profesionist în Moldova”, a declarat Dragoș Hîncu, viceministrul Tineretului și Sportului.

Partidele de la sala polivalentă vor dura 12 runde. Organizatorii au invitat în afară de cei trei pugiliști moldoveni încă nouă participanți. Fondul de premiere nu a fost făcut public.

Solicitat să comenteze faptul ca atare Antrenorul lotului național Petru Caduc a declarat că inițitiava merită să fie apreciată pozitiv, dar există destule probleme. ”Să dea Dumnezeu să fie totul bine, corect, cu adevărat profesionist. S-a mai încercat și în anii precedenți, dar n-a ieșit nimic pînă la urmă. Poate de dat asta le va reuși”, a spus el

Primele meciuri la nivel profesionist au avut loc în Moldova în 1994. Organizatorul lor a fost Vasile Lapteacru.