• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Gojan și Nurumbetov au în palmares cîte 13 medalii cucerite la campionatul național

Gojan și Nurumbetov au în palmares cîte 13 medalii cucerite la campionatul național

There are no translations available.

Boxerii Veaceslav Gojan (56 kg) și Ion Nurumbetov (75 kg) și-au asigurat ieri a 13-ea medalie în istoria participării lor la campionatele naționale, care au demarat la Sala polivalentă din capitală.

Ambii s-au calificat în semifinale și au obținut minimum distincția de bronz. Veaceslav Gojan are șansa să-și adjudece al 13-lea titlu de campion național. Ion Nurumbetov a cucerit pînă în prezent 3 titluri supreme și are în palmares 10 distincții de argint și bronz.

Șansa de a obține al 13-ea titlu de campion național o are și Mihail Muntean (91 kg), care astăzi va boxa în sferturile de finală ale competiției.

Toți premianții sînt originari din Grimăncăuți (Briceni), elevi ai antrenorului emerit Petru Caduc din localitate. ”Am un respect deosebit față de acești pugiliști care au depășit vîrsta de 30 de ani și continuă să  evoluează cu succes. Ei sînt adevărați bărbați în corzile ringului și în viață”, a declarat tehnicianul.

Ieri la Sala polivalentă s-a desfășurat festivitatea de deschidere. ”Boxerii moldoveni au obținut performanțe notabile pe arena internațională, au urcat pe podiumul de premiere la Jocurile Olimpice, Campionatele Europene. În opinia mea patru dintre ei au șanse să se califice și la ediția următoare a Olimpidelor (Rio de Janeiro, 2016”, a subliniat în alocuțiunea sa Vasile Chirtoca, președintele federației naționale de profil.

”Boxul este un gen de sport strategic în Moldova. Reprezentanții lui au înregistrat performanțe remarcabile la Jocurile Olimpice și sper că vor face acest lucru și la următoarea ediție”, a spus Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv.

Campionatul național la box se desfășoară a 67-ea oară. El se va încheia sîmbătă.Cel mai titrat pugilist moldovean este Veaceslav Gojan, care-i campion european (Ankara, 2011) și medaliat cu bronz la Olimpiada de la Beijing (2008).