• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Nici măcar nu se discută că ei sînt cei mai buni, tari și mari

Nici măcar nu se discută că ei sînt cei mai buni, tari și mari

There are no translations available.

Elevii Școlii specializate de box din Grimăncăuți (Briceni) au dominat din nou clar la campionatul național de box, desfășurat la Sala polivalentă din capitală. Deja de mai mulți ani nici nu se discută, pune la îndoială că ei sunt cei mai buni, tari și mari, avîndu-l la timonă pe  reputatul tehnician Petru Caduc din localitate.

Ei au cucerit cele mai multe locuri premiante, iar cinci discipoli ai instituției au devenit campioni naționali. Titlurile supreme și le-au adjudecat Veaceslav Gojan (56 kg), Vadim Ivaniuc (60 kg), Dumitru Galogoț (64 kg), Vasile Belous (69 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg). Andrei Zatușevschi (81 kg) și Mihail Muntean (91 kg) au devenit viceampioni, iar Ion Nurumbetov (75 kg) s-a situat pe locul trei.

Campioni au mai devenit Alexandru Rîșcan (52 kg, Tiraspol), Victor Coropcevschi (75 kg), Petru Ciobanu (81 kg) și Victor Ialîmov (91 kg), toți din Chișinău.

Este de remarcat, în special,  stilul convingător, maniera elocventă în care și-au învins adversarii în chiar primele runde Veaceslav Gojan și Dumitru Galagoț. Superioritate tehnică evidentă, grație unor lovituri puternice, puse bine la punct și aplicate cu maximă precizie. Aceștea-s, cu adevărat, boxeri nu glumă! Atunci cînd pocnesc aude și vede toată lumea. Într-o creștere vizibilă este și Alexei Zavatin. A produs o impresie plăcută inteligența lui Mihail Muntean și curajul lui Ion Nurumbetov, care nu vrea să se lase de box și gata, deși nu mai are timpul necesar pentru antrenamente. Pe scurt, bravo grimăncăuțenii!

”La campionat nu s-a produs nici o surpriză. Toți liderii și-au confirmat valoarea. Pe ei voi miza și în continuare. Peste cîteva zile ne vom deplasa la un turneu internațional de la Sankt-Peteresburg (Rusia), apoi vom participa la un alt valoros turneu, ”Centura de aur” din România”, a declarat antrenorul lotului național Petru Caduc.

Veaceslav Gojan a cîștigat a 13-ea oară titlul de campion național, fiind primul la acest capitol. El este urmat în top de Vitalie Grușac și Mihail Muntean, ambii avînd în palmares cîte 12 titluri. Ion Nurumbetov are în palmares trei titluri de campion național și 10 locuri premiante.

Vasile Chirtoca, președintele Federației Moldovenești de Box,  a oferit tradițional la finele campionatului o masă pentru toți veteranii boxului autohton. Dumnealui a ofeit și prime premianților, antrenorilor campionilor. Ia să-mi spune-ți care președinte de federație se mai poate lăuda cu asemenea gesturi generoase?

Căpșuna de pe vîrful tortei în finalul campionatului a pus-o așa cum numai el știe să o facă Petru Caduc. El i-a oferit o sticlă de coniac și o primă ce i-a s-a cuvenit pentru campionii săi fostului coleg de antrenamente, Evghenii Ahlupin. Cine-i om nu uită niciodată faptele bune realizate în comun. Asta chiar dacă au trecut decenii de la acele antrenamente desfășurate în tinerețe sub bagheta regretatului Pavel Lușcevschi.