• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Timofei Screabin a apreciat înalt gala de box profesionist de la Chișinău

Timofei Screabin a apreciat înalt gala de box profesionist de la Chișinău

There are no translations available.

Medaliatul olimpic Timofei Screabin a apreciat înalt gala pugilistică profesionistă, versiune GBU, desfășurată la finele săptămînii trecută la Sala polivalentă din Chișinău.

”Au fost meciuri foarte interesante. Sosirea la turneu ca invitat de onoare a legendarului Konstantin Țziu (Federația Rusă) din Australia a imprimat competiției un plus de importanță. Susțin toate eforturile federației naționale de profil de a organiza asemenea gale. Sper într-o colaborarea și mai fructuoasă pe viitor cu ea”, a declarat fostul dublu campion al Uniunii Sovietice la categoria ușoară de greutate.

Președintele Asociației de profil din Moldova, Vitalie Rîmari a subliniat că gala a fost un succes. ”A fost o adevărată sărbătoare a boxului. Turneul a întrunit, în temei, toate rigorile internaționale de desfășurare. La buna lui derulare au contribuit și mulți oameni de afaceri din țară”, a spus el. Fiind întrebat de premiile oferite cîștigătorilor el a declarat că ”acordurile semnate cu ei nu permit să fie făcute publice”.

Boxerii moldoveni Denis Titomir și Constantin Bejenaru au învins în meciurile disputate.

Timofei Screabin a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Seul (1988). El este originar din Bălți. La capitolul performanțe este depășit doar de Veaceslav Gojan, care-i medaliat cu bronz la Olimpiada de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011).

În imagine. Timofei Screabin cu fiul la campionatul național din anul 2013.