• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Federația Moldovenească de Box i-a onorat pe laureații anului

Federația Moldovenească de Box i-a onorat pe laureații anului

There are no translations available.

Federația Moldovenească de Box (FMB) i-a omagiat, într-un cadru festiv la restaurantul La fourshette din capitală, pe laureații anului 2014, care – lucru foarte plăcut – au fost foarte mulți. Asta pentru că boxerii moldoveni au urcat pe podiumul de premiere la toate turneele principale ale anului.

”A fost un an de succes. Echipa națională a participat în premieră la Campionatul Uniunii Europene și s-a clasat pe primul loc, după ce a obținut două medalii de aur și patru de bronz. Reprezentanții noștri au cucerit medalii la Campionatul European al elevilor, juniorilor și tinerilor. Federația îi premiază pe toți laureații sezonului”, a declarat la festivitatea desfășurată Vasile Chirtoca, președintele FMB.

”În echipa națională boxează în prezent cinci pugiliști care au șanse bune de a avea evoluții frumoase și în anul viitor. Mă refer la Alexandru Rîșcan, Veaceslav Gojan, campioni ai Uniunii Europene, Dumitru Galogoț, Veaceslav Belous, premianți ai Campionatului Uniunii Europene, Petru Ciobanu, premiant la Campionatul European. Anul viitor vom participa la Jocurile Olimpice Europene, Campionatul European și Campionatul Mondial. Îmi doresc minimim  să obținem după la aceste turnee un bilet olimpic de acreditare la Olimpiada de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016)”, a declarat antrenorul lotului național Petru Caduc.

Toți premianții au fost remunerați cu prime, cadouri, oferite tradițional de FMB. Prin această contiunuitate a tradițiilor ea se  situează, fără exagerare, în rîndul celor mai bune federații din țară, avînd un  președinte care și-a onorat întotdeauna promisiunile, i-a sprijinit pe performeri.