• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis

Table tennis

Medalie de aur pentru Bernadette Szocs la turneul de tenis de masă Europa Top 16

There are no translations available.

Jucătoarea de tenis de masă Bernadette Szocs a cucerit medalia de aur la turneul Europa Top 16, competiţie desfăşurată la Montreux (Elveţia), învingând-o, duminică, pe olandeza Li Jie, în finala competiţiei.

Românca s-a impus cu scorul de 4-1 (12-10, 8-11, 11-6, 11-5, 11-7) în faţa sportivei de origine chineză. A fost, de altfel, singurul set cedat de jucătoarea română de-a lungul întregului turneu.

"Am ştiut că pot să fac asta, sunt mândră şi mulţumesc tuturor celor care m-au sprijinit! Mulţumesc celor din staff-ul tehnic, care au fost alături de mine de-a lungul ultimelor două zile! Ea (n.r. - Li Jie) a fost campioană, dar acum eu sunt. Am avut un turneu foarte bun, ştiam că joc din ce în ce mai bine contra apărătoarelor. Ştiam ce trebuie să fac astăzi pentru a câştiga!", a afirmat Bernadette Szocs, după câştigarea medaliei de aur.

Acest succes îi aduce lui Szocs un premiu în valoare de 6.000 de euro. Prin prezenţa în finală, ea şi-a asigurat, de altfel, prezenţa la Campionatele Mondiale individuale din această toamnă.

În vârstă de 22 de ani, Bernadette Szocs este a patra jucătoare română care reuşeşte să câştige Europa Top 16, după Olga Nemeş (1983), Emilia Ciosu (1993) şi Otilia Bădescu (1995).

Medalia de bronz a fost câştigată de Elizabeta Samara, care a dispus, duminică, în meciul pentru locul 3, cu scorul de 4-2 (11-4, 8-11, 11-6, 11-9, 4-11, 11-8), de suedeza Matilda Ekholm. La turneul din Elveţia a participat şi Daniela Dodean Monteiro, însă a fost eliminată în runda inaugurală.

 

Andrei Puțuntică și Alexandra Chiriacova au devenit posesori ai Cupei Moldovei la tenis de masă

There are no translations available.

Andrei Puțuntică, originar din Călărași, și Alexandra Chiriacova (Dubăsari) au devenit, în premieră, în week-end, la sala specializată a Universității de Stat din Moldova, deținători ai Cupei Moldovei la tenis de masă, relatează MOLDPRES.

Andrei Puțunitică a intrat în posesia titlului fără a suferi nici o înfrângere. ”Este primul meu trofeu la asemenea turnee. Mă bucur”, a declarat învingătorul pentru agenție la finele competiției.  Pe locul doi s-a situat Veniamin Dubrovin din Bălți. ”În fond, sunt satisfăcut. Am comis câteva greșeli în meciul cu Andrei Puțuntică și ele nu mi-au permis să ocup primul loc”, a spus jucătorul. Pe poziția a treia din top s-a clasat multiplul campion național Denis Țerna (Dubăsari). ”Nu mă mai antrenez cu regularitate, ca și înainte. Asta după ce am început să-mi fac studiile la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. Faptul ca atare și-a lăsat amprenta asupra evoluției mele”, a declarat premiantul.

Alexandra Chiriacova a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere, deși a suferit o înfrângere în faza finală a turneului. Ea i-a cedat Dianei Gurschi din Mereni (Anenii Noi), clasată pe locul trei. Pe locul doi s-a situat Ecaterina Crîjanovscaia (Dubăsari).

”Cupa Moldovei a fost primul turneu de selecție în loturile naționale. Componențele lor vor fi stabilite după campionatul național, care se va desfășura anul viitor. Intenționăm să participăm la Campionatul European de tineret, care va avea loc în 2018 în România, și la Europenele de seniori, programat la Alicante (Spania)”, a precizat președintele federației naționale de profil Vladimir Semipeadnâi.

Campionatul național se va desfășura pe 2 martie viitor. Competiția se va derula de asemenea la sala specializată a Universității de Stat din Moldova.

 

Memorialul ”Grigore Grinberg” a reunit sportivi de toate vârstele

There are no translations available.

Memorialul de tenis de masă ”Grigore Grinberg”, desfășurat la sala specializată a Universității de Stat din Moldova, a reunit circa o sută de participanți de toate vârstele, relatează MOLDPRES.

În cea mai competitivă categorie de vârstă (până la 39 de ani) câștigător a devenit multiplul premiant al campionatelor naționale Veniamin Dubrovin (Bălți), maestru al sportului. În meciul decisiv el l-a învins cu scorul 3-2 pe Eugen Coșciug din Chișinău. Pe locul trei s-a situat un alt multiplu medaliat al campionatelor naționale, Vadim Piliponcic.

La categoria de vârstă până la 59 de ani n-a avut egali maestrul internațional Vladimir Semipeadnâi, președintele federației naționale de profil, fost elev al antrenorului Grigore Grinberg. ”A fost o onoare să joc cu el. Am cedat cu scorul 2-3, pentru că tehnica de joc, experiența competițională a partenerului de întrecere este cu mult mai mare”, a declarat pentru Agenție unul dintre finaliștii categoriei respective, Igor Pascal. Este de remarcat în acest concurs și victoria lui Arcadie Cracan în meciul disputat cu Iurie Romanenco, care figurează în Top-10 național.

În celelalte categorii de vârstă câștigători au devenit: Cezar Cozmolici (11 ani), Camelia Merenco (11 ani), Diana Gurschi (concursul feminin), toți din Chișinău, Vasile Harea (Călărași, categoria juniori), Grigore Crainiucov (Tiraspol, plus 60 de ani).

La turneu au participat și jucători din Ismail (Ucraina).

Grigore Grinberg s-a născut pe 3 iunie 1929 la Chișinău. Unele surse indică localitatea Lăpușna. În 1951 a absolvit Tehnicumul republican de cultură fizică și sport, iar în 1953 Facultatea de istorie a Institutului Pedagogic ”Ion Creangă”.

A devenit campion al Uniunii Sovietice în 1957 la individual, dublu mixt (1958), dublu masculin (1960). În perioada 1954-1964 a fost membru al selecționatei URSS. Este primul maestru al sportului în Republica Sovietică Socialistă Moldovenească (1953). Are în palmares 34 titluri de campion național. În 1992 a devenit campion al Comunității Statelor Independente printre veterani. În componența echipei de fotbal Dinamo Chișinău a devenit posesor al Cupei Moldovei. Este autor a două cărți despre tehnica de joc la tenis de masă, iar în colaborare cu Vladimir Odineț a editat lucrarea ”Sportivii moldoveni pe arena internațională” (1972). S-a stins din viață în 2013 la Haifa (Israel). Prima ediție a memorialului ”Grigore Grinberg” a avut loc în 2014.

 

Vladislav Ursu s-a calificat la Jocurile Olimpice de tineret

There are no translations available.

Jucătorul moldovean de tenis de masă Vladislav Ursu s-a calificat la turneul european desfășurat  la Split (Croația)  la Jocurile Olimpice de tineret din anul viitor, care vor avea loc la anul viitor Buenos Aires (Argentina), au informat astăzi surse din cadrul federației de profil.

Concursul i-a reunit pe 59 cei mai buni jucători din Europa. Numai patru dintre ei s-au învrednicit de dreptul de a participa la Olimpiada de la Buenos Aires.

”Tragerea la sorți din ajunul turneului l-a defavorizat clar. Ca urmare, în faza grupelor s-a clasat pe locul trei și a  nimerit în partea inferioară a clasamentului turneului, grupa C. Din această serie doar primii doi clasați intrau în posesia biletelor de calificare. Vladislav Ursu a făcut practic imposibilul și l-a obținut”,a declarat pentru Agenție antrenorul său, Vladimir Semipeadnâi. Potrivit lui, problema principală cu care se ciocnește Vladislav Ursu este lipsa necesară de experiență competițională internațională. ”Din lipsă de resurse financiare el nu poate participa la turneele europene PRO-Tour. În consecință, ratingul său este relativ mic, locul 76 în lume. Faptul ca atare influențează la tragerea la sorți”, a mai adaugat tehnicianul, care a fost prezent la turneul de la Split.

În turneul grupei C Vladislav Ursu i-a învins, în ordine, cu același scor 4-2, pe Volodymir Lushnikov (Ucraina), Laurens Devos (Belgia) și Bastien Rembert (Franța).

Tânărul performer este legitimat și se antrenează în ultimul timp la un club din Germania. Pasiunea față de tenis de masă i-a altoit-o tatăl său, Serghei, care participă cu regularitate la turneele duminicale desfășurate la sala specializată a Universității de Stat din Moldova. În urmă cu aproximativ opt ani î-l ducea la antrenamente pe Vladislav și la Școala specializată din Dubăsari după care  a început să frecventeze sala de la întreprinderea Franzeluța din capitală, unde activează Vladimir Semipeadnâi.

La turneul de la Split a participat și Natalia Brănză din Bălți, care însă a ratat calificarea.

Vladislav Ursu este al doilea sportiv moldovean,  după arcașa Milena Gațco, calificat al Jocurile Olimpice de tineret de la Buenos Aires. Anterior la Jocurile Olimpice de tineret a participat Olga Blizneț din Dubăsari și s-a clasat pe locul cinci.

 

Echipa Flufarm, campioană a Chișinăului la tenis de masă

There are no translations available.

Formația Flufarm a cucerit în week end, în premieră, titlul de campioană a Chișinăului la tenis de masă, concursul pe echipe, desfășurat la sala specializată a Universității de Stat din Moldova, relatează MOLDPRES.

În componența ei au evoluat campionul național absolut la individual anul trecut, Denis Țerna, multiplul campion național Igor Ni, candidatul de maeștri ai sportului Igor Bobeică și Igor Bentaș. ”Mi-am dorit să concurez, în special, ținând cont de valoarea lui Denis Țerna și Igor Ni. Vom participa și la campionatul național, prima etapă, care este programat pentru finele acestei săptămâni”, a declarat pentru Agenție Igor Bobeică, care este și sponsorul echipei Flufarm. În prezent el se află la Campionatul Mondial de veterani, care se desfășoară la Antalya (Turcia).

Pe locul doi s-a clasat formația Playa, iar pe trei – Clubul Sportiv Topspin USM. La turneu au participat opt echipe. ”A fost o competiție la nivelul așteptărilor, un bun prilej de verificare a forțelor în ajunul campionatului național și de acumulare a experienței de joc pentru cei tineri. În acest context doresc să o remarc în special pe Camelia Merenco”, a declarat pentru mass-media arbitrul principal al concursului, Natalia Smirnova.

Cadeta Camelia Merenco a reușit să obțină o serie de victorii la campionat. Două dintre ele, cele repurtate în meciurile disputate cu experimentații  Sergiu Braguța și Mihail Donoagă au fost cele mai spectaculoase, aplaudate de spectatori.

Cele mai multe titluri de campioană a Chișinăului le deține echipa Franzeluța. Din motive obiective ea a ratat participarea la ediția recentă a campionatelor capitalei.

 
More Articles...