• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Echipa Elvitis-COM a devenit campioană națională la tenis de masă

Echipa Elvitis-COM a devenit campioană națională la tenis de masă

There are no translations available.

Echipa Elvitis-COM Chișinău a devenit în week end, în premieră, campioană națională la tenis de masă, întrerupînd astfel hegemonia din ultimii ani la acest gen de sport a formației Olimpicul Bălți.

Soarta titlului s-a decis în meciurile directe dintre aceste competitoare pe parcursul celor trei etape de campionat. În prima, desfășurată la Bălți, au învins gazdele cu scorul 5-4, deși au fost conduse cu 4-1. În cea de-a doua rundă cu scorul-limită 5-4 a învins Elvitis-COM. În ultima confruntare, încheiată la orele 21.00 la sala specializată a Universității de Stat din Moldova Olimpicul a condus cu 3-1 în urma victoriei repurtată de Veniamin Dubrovin în meciul disputat cu Cristian Chiriță (3-2) și dublei lui Igor Ni în întîlnirile cu Denis Țărnă (3-2) și Ion Danilov (3-0). Punctul chișinăuienilor a fost obținut de Ion Danilov în partida desfășurată cu Dorin Brînză (3-1).

A urmat un reveriment spectaculos al jucătorilor de la Elvitis-COM, care au învins cu scorul general 5-3. Cristian Chiriță l-a devansat pe Dorin Brînză (3-0). Denis Țărnă l-a depășit pe Veniamin Dubrovin (3-0), egalîns  scorul general al disputei (3-3). În continuare Cristian Chiriță l-a învins la limită (3-2)pe Igor Ni într-un meci calificat de experți ”de infarct”. Punctul final (5-3)l-a pus Ion Danilov în confruntarea cu Veniamin Dubrovin (3-1). ”Eu am crezut din start în acești băieți. Am participat anterior la două turnee de acomodare unde am cîștigat și acum a venit și victoria în campionat. De acum înainte sîntem dispuși să nu cedăm întîietatea”, a declarat pentru Agenție la finele competiției căpitanul-jucător de la Elvitis-COM Vasile Vutcarău, un om de afaceri împătimit și de tenis de masă pe care-l practică cu regularitate.”Cu sprijinul unor asemenea oameni campionatul național a devenit mult mai interesant”, a declarat antrenorul emerit al lotului național de tenis de masă feminin Valeriu Grosu. În componența campioanei a mai evoluat și Igor Ciorici.

Olimpicul a dominat campionatele naționale pe echipe în ultimii cinci ani. Acest turneu s-a desfășurat a 18-ea oară. Unicul participant la toate edițiile este secretarul general al federației naționale de profil, Vladimir Semipeadnîi, care la actuala ediție a evoluat în componența echipei Franzeluța Chișinău, clasată pe locul trei.

În imagine: (De la stînga), Vasile Vutcarău, Denis Țărnă, Cristian Chiriță, Ion Danilov și Igor Ciorici.