• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Ecaterina Șmîganovscaia, campioană națională absolută la tenis de masă

Ecaterina Șmîganovscaia, campioană națională absolută la tenis de masă

There are no translations available.

Ecaterina Șmîganovscaia din Dubăsari a devenit în weekend  campioană națională absolută la tenis de masă, după ce a cîștigat trei probe din cadrul competiției desfășurate în sala specializată a Universității de Stat din Moldova, relatează MOLDPRES.

Mai întîi, jucătoarea și-a adjudecat titlul de campioană la individual, învingînd-o într-un luptă dramatică pe campioana absolută din anul trecut, concitadina Alina Sandu. Cîștigătoarea ediției curente a cedat în primul set cu scorul 4-11, a învins într-la doilea (11-8), a cedat într-al treilea, a învins în prelungiri în setul al patrulea (13-11) și a cîștigat setul al cincilea, cu scorul 11-4.

Locul trei i-a revenit Ecaterinei Jibric din Chișinău.

La dublu feminin, Ecaterina Șmîganovscaia a triumfat jucînd împreună cu colega de antrenamente Irina Rusu, iar la dublu mixt a cîștigat evoluînd în pereche cu Denis Țarnă (Dubăsari).

Denis Țarnă n-a avut egali în concursul masculin, cîștigînd toate partidele. Locul doi i-a revenit lui Veniamin Dubrovin (Bălți), iar locul trei, în premieră, lui Serjan Uzer (Dubăsari). Revelația concursului masculin a constituit-o calificarea în faza finală a juniorului Dumitru Delion din Ungheni.

La dublu mixt a învins perechea Denis Țarnă – Ecaterina Șmîganovscaia, iar la dublu masculin – perechea Vladimir Semipeadnîi – Veniamin Dubrovin (Bălți).

Dubăsarenii au cîștigat 6 titluri supreme din cele 8 disputate. Anul trecut ei le-au obținut pe toate. Directorul Școlii specializate din Dubăsari a declarat că superioritatea înregistrată discipolii săi este determinată de sistemul de pregătire existent în cadrul instituției. ”Jucătorii au la dispoziție toate condițiile pentru a-și cizela măiestria sportivă. Inventarul sportiv este unul dintre cele mai moderne, iar grupul de antrenori muncește creativ”, a specificat antrenorul emerit.

La ediția din anul curent a fost admis în premieră un număr limitat de sportivi: 36 de jucători și 24 de jucătoare.