• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Cristian Chiriță va deveni premiant al campionatului României

Cristian Chiriță va deveni premiant al campionatului României

There are no translations available.

Chișinăuianul Cristian Chiriță va deveni săptămîna curentă premiant al campionatului României (seniori), concursul pe echipe, după ce clubul la care este legitimat CS Pristavu Cîmpulung  s-a calificat în finala superligii masculine, relatează MOLDPRES.

Potrivit presei din această țară el a făcut un adevărat spectacol în meciul tur cu formația CS Mioveni, favorită la obținerea titlului. Ea subliniază, în special evoluțiile sale în disputele cu Alexandru Cazacu și nigerianul Candri Aruna, care evoluează și  în campionatele Franței, Portugaliei și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august). Acesta ocupă locul 29 în clasamentul mondial.

Cristian Chirița a jucat la egal cu el, făcînf schimburi lungi de mingi atît în ofensivă, cît și în faza defensivă, fiind aplaudat mult de publicul spectator. Fazele respective au fost prezentate și comentate elogios  la TV. În tur a învins CS Mioveni cu scorul 5-1.

Cristian Chiriță a cîștigat în noiembrie 2015 turneul internațional pe echipe ITTF Cadet Challenge, care s-a desfășurat la Sharm El-Shekh (Egipt), reprezentînd împreună cu Cristian Pletea (România), Truls Moregard (Suedia) și Medardas Stankevicuds (Lituania) selecționata Europei.

Cristian Chiriță este multiplu campion național de cadeți, iar în 2014 a deveni campionul Moldovei la seniori. În același an a fost legitimat la CS Pristavu Cîmpulung. În 2015 a devenit campion al României, categoria de vîrstă cadeți, concursul pe echipe.

Talentatul jucător a fost depistat și instruit la  Chișinău de Natalia Smirnova și Marc Granovschi