• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Echipa APSM a jucat un meci de tenis de masă cu lotul Penitenciarului nr.13

Echipa APSM a jucat un meci de tenis de masă cu lotul Penitenciarului nr.13

There are no translations available.

Echipa Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) a jucat astăzi la sala Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) un meci amical de tenis de masă cu formația Penitenciarului nr.13 din Braniște (Orhei), relatează MOLDPRES.

Partida a durat aproximativ două ore, fiind arbitrată de maestra sportului de clasă internațională Elena Mocrousova, multiplă campioană națională, actualmente șefa catedrei sporturi mobile la USEFS.  Meciurile cele mai tensionate au fost la probele  dublu și individual (primele palete). La scorul 3-3 echipa Penitenciarului nr.!3, formată de Ion Șoltoianu și Mihail Cecan, a egalat în setul al patrulea (10-10) și în prelungiri a obținut victoria în fața duetului Ion Robu-Grigore Madan. Același scenariu a fost și la individual (primele palete) unde Ion Șoltoianu a fost condus cu 3-1 de Ion Robu, dar a revenit spectaculos cîștigînd următoarele trei seturi, iar cel de-al patrulea - în prelungiri.

Șeful Penitenciarului nr.13, Igor Juvală a declarat pentru agenție că, în afară de victoria repurtată în acest meci, mult mai important este aspectul uman al întîlnirii. ”Încercăm să transpunem în viață diferite metode de acomodare cu realitatea pe viitor a actualilor întemnițați. Nu este un lucru ușor, dar nimic în viață nu se obține de la sine. Trebuie să depui eforturi și noi facem în permanență diferite tentative de a umaniza viața celora care în virtutea diferitor circumstanțe au pășit alături de drum, s-au poticnit”, a declarat pentru agenție Igor Juvală. ”Esențialul este că am produs, făcut o mică bucrie unor oameni care se află în prezent într-o situație mult mai grea decît a noastră”, a opinat Grigore Madan.

La festivitatea de închidere a meciului a participat și rectorul de la USEFS, Veaceslav Manolache. ”Toate formele, metodele de reeducare sunt bune, eficiente, dacă există dorința de a le traduce în viață. Această manifestare desfășurată aici nu este prima în acest context. Vom continua să colaborăm cu conducerea Penitenciarului nr.13 și pe viitor”, a spus oficialul.

Toți participanții la meci au primit diplome de gratitudine pentru evoluțiile prestate.