• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Vladislav Ursu a uimit Europa

Vladislav Ursu a uimit Europa

There are no translations available.

Jucătorul moldovean de tenis de masă Vladislav Ursu a cucerit în week end, la Zagreb (Croația), titlul de campion european la cadeți, proba dublu masculin..

El a obținut titlul evoluînd în pereche cu Maciej Kolodzievczyk (Austria). Adversarii lor au fost în semifinală Vladimir Sidorenko – Maksim Grebnev (Rusia), considerați favoriții turneului. Scor final: 3-1 (11-8, 8-11, 11-9, 11-9). În meciul decisiv pentru titlu, ei s-au întîlnit cu perechea suedeză Trul Moregardh – Martin Friis. Scor: 3-1 (11-9, 7-11, 12-10, 11-7). Pînă la finală au mai disputta încă trei partide dificile.

La individual simplu, Vladislav Ursu a cedat în șaisprezecimile competiției lui Lev Katsman (Rusia) cu scorul 1-4. La aceeași fază a competiției, proba mixt, a suferit eșec jucînd în pereche cu Vosus Randriantsoa (Franța). La ediția precedentă a Europenelor, ei au devenit medaliați cu bronz.

Un alt sportiv moldovean, Andrei Puțuntică a concurat în turneul de tineret. El a abandonat competiția la proba dublu în șaisprezecimile turneului, evoluînd în pereche cu Luca Bressan (Italia), iar la indvidual a fost leiminat din concurs mai devreme.

În concursul pe echipe, lotul moldovean alcătuit din Vladislav Ursu și Felix Cosmolici a ocupat locul 13 printre cele 40 de formații. Anterior, au fost înregistrate următoarele rezultate: 0-3 cu Franța, 1-3 cu Anglia, 2-3 cu România, 2-3 cu Germania, 2-3 cu Turcia, 3-1 cu Spania, 3-1 în cel de-al doilea meci disputat cu echipa României.

Vlad Ursu este originar din Chișinău. S-a antrenat la început de carieră și la Dubăsari datorită insitenței tatălui său. El este legitimat la un club din Germania împreună cu Andrei Puțuntică și Eugen Coșciug. Toți sînt elevii antrenorului Vladimir Semipeadnîi.