• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Cristian Chiriță a cîștigat turneul de la Luxemburg

Cristian Chiriță a cîștigat turneul de la Luxemburg

There are no translations available.

Jucătorul moldovean de tenis de masă, Cristian Chiriță (12 ani) a cîștigat turneul internațional de la Luxemburg, relatează MOLDPRES.

Ieri, la sosirea în țără el a declarat pentru Agenție că a fost o experiență foarte bună, necesară. ”A fost bine. Sînt mulțumit. Sper să devin un jucător și mai bun pe viitor”, a spus el. ”Sînt foarte satisfăcută. Am beneficiat și de sfaturile unor mai vedete din lume, antrenori din China. Toți au remarcat reverul bine pus la punct al lui Cristian Chiriță, care parctic nu are cusururi, și ne-au atras atenția la executarea loviturii din dreapta, în special, poziția genunchiului piciorului de sprijin”, a declarat ea.

La acest stagiu de antrenament și turneu au participat 12 cei mai buni jucători in Europa în vîrstă pînă la 12 ani. China a fost reprezentată de experții Li Xiaodong, Chen Qi. Li Xiaodong este unul dintre cei mai experimentați antrenori la Centrul Național de Formare de la Beijing, în timp ce Chen Qi este medaliat cu aur la Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale.

Cristian Chiriță a fost invitat la acest stagiu grație evoluțiilor meritorii pe arena internațională anul trecut. În afară de prestația bună la turneele din anul trecut Cristian Chiriță a obținut și titlul de campion național la seniori, concursul pe echipe, cu clubul ”Elvitis-COM” Chișinău, concurînd împreună cu Ion Danilov, Denis Țărnă și Igor Ciorici, notează MOLDPRES.

În imagine: Cristian Chiriță (al treilea de la stînga) împreună cu premianții turneului.