• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Marc Granovschi a împlinit 70 de ani

Marc Granovschi a împlinit 70 de ani

There are no translations available.

Un număr-record de participanți - 74 - a reunit ieri turneul de tenis de masă, consacrat celei de-a 70-ea aniversări a zilei de naștere a președintelui federației de profil din municipiul Chișinău, Marc Granovschi, care s-a desfășurat la sala specializată a Universității de Stat din Moldova.

La competiție au venit sportivi din Bălți, Tiraspol, Tighina, Anenii Noi, Cahul. Numărul mare de participanți a obligat organizatorii să aplice în faza a doua a concursului sistemul olimpic (o înfrîngere semnifică eliminarea). Cu toate aceste în ultima instanță s-a decis de a mai introduce o modificare pentru a se încadra în timp - ultimele trei meciuri au fost disputate din numai trei seturi.

Multiplul campion național Vladimir Semipeadnîi a reușit să devină cîștigător în două categorii de vîrstă (40-49 și 50-59). Alexandru Fomin a învins la categoria de vîrstă 30-39, iar Dumitru Gladcovschi a fost cel mai puternic la categoria plus 60 de ani.

Surpriza cea mai mare a produs-o Alexandru Josan, care a reușit să-l învingă în faza preliminară (3-1) pe cîștigătorul cele mai avansate categorii de vîrstă, Dumitru Gladcovschi, dar nu s-a calificat în etapa finală. Surprinzătoare a fost și calificarea lui Arcadie Cracan (40-49 de ani)în categoria premianților.A fost pe punctul de a înregistra o senzație și candidatul de maeștri ai sportului, Mihail Dropievschi, care a condus cu 2-0 în partida disputată cu Vladimir Semipeadnîi, dar pînă la urmă a cedat cu scorul 2-3.

”Faptul că federația municipală desfășoară cu regularitate în ultimii ani diferite turnee, că grație ei tenisul de masă a devenit mai popular în Chișinău și au fost descoperite multe talente veritabile este și meritul lui Marc Granovschi”, a remarcat la festivitate președintele federației naționale de profil, Vladimir Semipeadnîi. ”A fost foarte frumos”, a declarat veteranul Gheorghe Eremia. ”Un asemenea turneu nu se uită niciodată”, a spus Evgheni Dubrovin. ”A fost extraordinar”, a notat profesorul Vladimir Guțu. ”Mai rar o asemenea organizare”, s-a confesionat Alexandru Fomin.

În ajun s-a desfășurat și un turneu, rezervat juniorilor, cadeților și minicadeților. Cîștigători în cele mai mari  categorii de vîrstă au devenit Cristian Chiriță și Ecaterina Jibric.

Manifestarea s-a încheiat cu o masă copioasă oferită de omagiat, prieteni și un program muzical ales cu mult discernămînt și prezentat de Igor Mihalachi și Valeriu Stajilov, care participă frecvent  ca jucători la turneele duminicale.

Vezi imagini În Galerie: secvențe de la eveniment