• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Vladislav Ursu s-a calificat la Jocurile Olimpice de tineret

Vladislav Ursu s-a calificat la Jocurile Olimpice de tineret

There are no translations available.

Jucătorul moldovean de tenis de masă Vladislav Ursu s-a calificat la turneul european desfășurat  la Split (Croația)  la Jocurile Olimpice de tineret din anul viitor, care vor avea loc la anul viitor Buenos Aires (Argentina), au informat astăzi surse din cadrul federației de profil.

Concursul i-a reunit pe 59 cei mai buni jucători din Europa. Numai patru dintre ei s-au învrednicit de dreptul de a participa la Olimpiada de la Buenos Aires.

”Tragerea la sorți din ajunul turneului l-a defavorizat clar. Ca urmare, în faza grupelor s-a clasat pe locul trei și a  nimerit în partea inferioară a clasamentului turneului, grupa C. Din această serie doar primii doi clasați intrau în posesia biletelor de calificare. Vladislav Ursu a făcut practic imposibilul și l-a obținut”,a declarat pentru Agenție antrenorul său, Vladimir Semipeadnâi. Potrivit lui, problema principală cu care se ciocnește Vladislav Ursu este lipsa necesară de experiență competițională internațională. ”Din lipsă de resurse financiare el nu poate participa la turneele europene PRO-Tour. În consecință, ratingul său este relativ mic, locul 76 în lume. Faptul ca atare influențează la tragerea la sorți”, a mai adaugat tehnicianul, care a fost prezent la turneul de la Split.

În turneul grupei C Vladislav Ursu i-a învins, în ordine, cu același scor 4-2, pe Volodymir Lushnikov (Ucraina), Laurens Devos (Belgia) și Bastien Rembert (Franța).

Tânărul performer este legitimat și se antrenează în ultimul timp la un club din Germania. Pasiunea față de tenis de masă i-a altoit-o tatăl său, Serghei, care participă cu regularitate la turneele duminicale desfășurate la sala specializată a Universității de Stat din Moldova. În urmă cu aproximativ opt ani î-l ducea la antrenamente pe Vladislav și la Școala specializată din Dubăsari după care  a început să frecventeze sala de la întreprinderea Franzeluța din capitală, unde activează Vladimir Semipeadnâi.

La turneul de la Split a participat și Natalia Brănză din Bălți, care însă a ratat calificarea.

Vladislav Ursu este al doilea sportiv moldovean,  după arcașa Milena Gațco, calificat al Jocurile Olimpice de tineret de la Buenos Aires. Anterior la Jocurile Olimpice de tineret a participat Olga Blizneț din Dubăsari și s-a clasat pe locul cinci.