• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Andrei Puțuntică și Alexandra Chiriacova au devenit posesori ai Cupei Moldovei la tenis de masă

Andrei Puțuntică și Alexandra Chiriacova au devenit posesori ai Cupei Moldovei la tenis de masă

There are no translations available.

Andrei Puțuntică, originar din Călărași, și Alexandra Chiriacova (Dubăsari) au devenit, în premieră, în week-end, la sala specializată a Universității de Stat din Moldova, deținători ai Cupei Moldovei la tenis de masă, relatează MOLDPRES.

Andrei Puțunitică a intrat în posesia titlului fără a suferi nici o înfrângere. ”Este primul meu trofeu la asemenea turnee. Mă bucur”, a declarat învingătorul pentru agenție la finele competiției.  Pe locul doi s-a situat Veniamin Dubrovin din Bălți. ”În fond, sunt satisfăcut. Am comis câteva greșeli în meciul cu Andrei Puțuntică și ele nu mi-au permis să ocup primul loc”, a spus jucătorul. Pe poziția a treia din top s-a clasat multiplul campion național Denis Țerna (Dubăsari). ”Nu mă mai antrenez cu regularitate, ca și înainte. Asta după ce am început să-mi fac studiile la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. Faptul ca atare și-a lăsat amprenta asupra evoluției mele”, a declarat premiantul.

Alexandra Chiriacova a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere, deși a suferit o înfrângere în faza finală a turneului. Ea i-a cedat Dianei Gurschi din Mereni (Anenii Noi), clasată pe locul trei. Pe locul doi s-a situat Ecaterina Crîjanovscaia (Dubăsari).

”Cupa Moldovei a fost primul turneu de selecție în loturile naționale. Componențele lor vor fi stabilite după campionatul național, care se va desfășura anul viitor. Intenționăm să participăm la Campionatul European de tineret, care va avea loc în 2018 în România, și la Europenele de seniori, programat la Alicante (Spania)”, a precizat președintele federației naționale de profil Vladimir Semipeadnâi.

Campionatul național se va desfășura pe 2 martie viitor. Competiția se va derula de asemenea la sala specializată a Universității de Stat din Moldova.