• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Denis Țărnă și Olga Blizneț au devenit posesori ai Cupei Moldovei

Denis Țărnă și Olga Blizneț au devenit posesori ai Cupei Moldovei

There are no translations available.

Denis Țărnă șI Olga Blizneț, ambii din Dubăsari, au devenit  în week end, la sala specializată a Universității de Stat din Moldova, posesori ai Cupei Moldovei la tenis de masă.

Olga Blizneț a intrat în posesia trofeului fără a suferi nici o înfrîngere, deși a avut multe emoții în ultima partidă a turneului disputată în compania  concitadinei Ecaterina Șmîganovscaia. La scorul 2-2 în setul decisiv, al cincilea, a fost multă vreme un echilibru de forțe pe tabela de marcaj (8-8, 9-9, 10-10, 11-11, 12-12), ca pînă la urmă să învingă cu 14-12 Olga Blizneț. ”Mă antrenez zilnic cu Ecaterina și a îmi știe stilul de joc, s-a acomodat cu maniera mea. Acesta-i motivul scorului strîns înregistrat”, a declarat  enție la finele concursului Olga Blizneț.

Locul doi a revenit Gabrielei Drăgănel din Călărași, iar pe locul trei s-a clasat Ecaterina Șmîganovscaia.

Turneul masculin a fost și mai disputat, captivant. Soarta primului loc s-a decis în meciul Denis Țărnă - Cristian Chiriță (Chișinău). Învingătorul în această partidă devenea posesorul Cupei. La scorul 2-0 Cristian Chiriță a redus din handicap (2-1) în setul al treilea printr-un supraefort. În setul al patrulea Denis Țărnă conduce cu 5-1, este apoi egalat (6-6) după care preia inițiativa, 9-7 și încheie victorios cu scorul 11-7.

Locul doi în clasament i-a revenit lui Veniamin Dubrovin, care a fost secundat la acest turneu de fratele Vsevolod Dubrovin. ”M-a ajutat mult acest fapt. Asta pentru că și el joacă foarte bine, dar mai ales pentru că este un bun psiholog”, a declarat Veniamin Dubrovin.Pe locul trei s-a clasat Cristian Chiriță. ”Este un loc bun dacă ținem cont de vîrsta lui încă fragedă (13 ani). Nu-i ajunge încă forță, îi lipsește o condiție fizică mi bună”, astfel a comentat evoluția lui antrenorul Natalia Smirnova.

Surprize mari și mici: Daniil Titov a reușit să-l învingă în preliminarii pe Andrei Puțuntică, premiant al campionatului European de minicadeți; Gabriela Drăgănel a ocupat locul doi, deși putea să fie pe locul trei dacă era trucat rezultatul unui meci; multiplul campion național Vladimir Semipeadnîi a abandonat concursul din motive de sănătate; din acelașii considerent nu a participat Igor Ni; minicadetul Vadim Ursu apromovat în faza finală a turneului.

Competiția  a fost de selecție în lotul național în vederea  participîrii  la Campionatul Mondial din anul curent, care se va desfășura la primăvară la Tokio (Japonia). Îndiferent de rezultatele ce le vor înregistra la ultima etapă de promovare - campionatul național - membri ai selecționatei Moldovei au devenit deja Denis Țărnă și Olga Blizneț.

Vezi imagini în galerie: (premianții turneului).