• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Andrei Puțuntică a intrat în Top-8 la Europenele U-21 de tenis de masă

Andrei Puțuntică a intrat în Top-8 la Europenele U-21 de tenis de masă

There are no translations available.

Jucătorul moldovean de tenis de masă Andrei Puțuntică (19 ani) a promovat pe tabloul principal la Campionatul European Under-21, care s-a  desfășoară la Minsk (Belarus) și s-a clasat în final pe locul opt.

Calificarea sa în această fază a turneului a devenit posibilă după ce a obținut șase victorii. În prima zi de concurs Andrei Puțuntică i-a învins pe Nils Hohmeier (Germania) cu scorul 4-3, pe Tibor Spanik (Slovacia) cu același scor la limită (4-3) și pe Csaba Andras (Ungaria, 4-0), devenind câștigătorul grupei preliminare.

În cea de-a doua zi de întreceri el i-a devansat pe Aleksandr Lusin (Estonia, 4-1), Vladimir Sidorenko (Rusia, 4-3) și pe Bence  Majors (Ungaria, 4-1).

În continuare jucătorul moldovean a jucat cu Artur Abușev (Rusia) pe care l-a învins cu scorul 4-2, iar apoi i-a cedat cu 2-4 medaliatului cu bronz Darko Jorgic (Slovenia).

La campionat a evoluat încă un jucător moldovean, Vladislav Ursu în vârstă de 17 ani, proaspăt campion național de seniori. El a obținut o victorie în faza preliminară a grupelor, a suferit două înfrângeri și a fost eliminat din concurs.