• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Loturile naționale de tenis de masă masculin și feminin au intrat în Top-30 la Europenele de juniori

Loturile naționale de tenis de masă masculin și feminin au intrat în Top-30 la Europenele de juniori

There are no translations available.

Loturile naționale de tenis de masă masculin și feminin au intrat în Top-30 în concursul pe echipe la Campionatul European de juniori, care se desfășoară la Cluj-Napoca (România), relatează MOLDPRES.

Echipa de băieți alcătuită de Vlad Ursu, Danu Sofroni și Vasile Harea s-a clasat pe locul 26. Formația feminină compusă de Vlada Caraulnaia, Ecaterina Şmâganovscaia, surorile Natalina şi Vitalina Brânza, Diana Gurschi s-a situat pe locul 29 printre cele 48 de loturi care participă. ”Asta-i valoarea noastră în prezent. Tragem nădejde că la restul probelor din concurs cineva dintre membrii selecționatei va urca pe podiumul de premiere”, astfel a comentat astăzi pentru agenție prestația membrilor reprezentativei naționale veteranul tenisului de masă moldovenesc, Gheorghe Eremia.

Șansele de a obține o medalie la acest campionat sunt legate de evoluția lui Vlad Ursu la individual, dublu masculin sau dublu mixt. El este medaliat la Europenele de cadeți, cel mai valoros jucător din lot. Tânărul performer este legitimat la un club din Germania și a obținut dreptul de a concura la Jocurile Olimpice ale tineretului din anul curent, care se vor desfășura la Buenos-Aires (Argentina). ”Normal, sper și eu mult la o prestație meritorie și o medalie”, a declarat pentru agenție tatăl jucătorului, Serghei Ursu.

Cea mai bună jucătoare moldoveană de tenis de masă la nivel de juniorat este Olga Blizneţ din Dubăsari, care e medaliată cu bronz la Europene. La senioare cea mai valoroasă este maestra internaţională Elena Mocrousov, originară de asemenea din Dubăsari. Ea-i multiplă premiantă a campionatelor României, Greciei şi Turciei, în concursurile pe echipe.

Europenele de la Cluj-Napoca au reunit 543 de sportivi. Campionatul se desfășoară la 26 de mese. Astăzi a fost dat startul concursurilor la individual, dublu feminin, masculin și mixt. Turneul se va încheia pe 24 iulie.