• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Un chișinăuian a debutat victorios pentru România la Europenele de tenis de masă

Un chișinăuian a debutat victorios pentru România la Europenele de tenis de masă

There are no translations available.

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Chișinăuianul Iulian Chiriță a debutat astăzi victorios în concursul individual pentru România la Campionatul European de cadeți și juniori la tenis de masă, care se desfășoară la Cluj-Napoca (România), transmite MOLDPRES.

În primul meci disputat, el l-a învins cu 4-0 pe Ben Allen (Țara Galilor). Jucătorul va mai concura la proba dublu mixt împreună cu Luciana Mitrofan, proaspătă campioană europeană în concursul pe echipe.

Iulian Chiriță a făcut primii pași în sportul de performanță la clubul ”Top Spin USM” de la Universitatea de Stat din Moldova sub îndrumarea antrenorilor Marc Granovschi, Natalia Smirnova și Eduard Gorinștein. La vârsta de 9 ani s-a transferat la Clubul Sportiv Pristavu Câmpulung (România). Asta datorită fratelui mai mare, Cristian Chiriță, campion național. Evenimentul s-a produs în 2015. De atunci și până în prezent, Iulian a reușit să devină multiplu campion național de minicadeți și cadeți. Anul curent a devenit campion balcanic la Zenica (Bosnia-Herțegovina), a câștigat câteva turnee internaționale de amploare.

Fratele Cristian a devenit campion de juniori al României cu CS Pristavu, este premiant al campionatelor acestei țări, dar conform regulamentului Federației Internaționale de Tenis de Masă, încă nu are dreptul să reprezinte România la nivel de țări pe arena internațională timp de trei ani. Acest termen expiră la puțin timp după încheierea actualului campionat. ”Am insistat să țină cont de acest lucru în timpul negocierii transferului, dar părinții lui au ales România, chiar dacă timp de trei ani el a reprezentat doar clubul din Câmpulung la turneele de peste hotare”, astfel a comentat situația pentru agenție președintele federației naționale de profil, Vladimir Semipeadnâi.

În concursurile individual, de dublu masculin și feminin, mixt participă astăzi toți jucătorii moldoveni: Vlad Ursu, Danu Sofroni, Vasile Harea, Diana Gurschi, Ecaterina Șmâganovscaia, Vlada Caraulinaia, surorile Vitalina și Natalina Brânză.

Campionatul se va încheia pe 24 iulie.