• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Ovidiu Ionescu a câştigat medialia de argint la Campionatele Europene de tenis de masă

Ovidiu Ionescu a câştigat medialia de argint la Campionatele Europene de tenis de masă

There are no translations available.

Ovidiu Ionescu a cucerit medialia de argint în proba individuală la Campionatele Europene de tenis la masă, după ce a eliminat câţiva dintre marii jucători ai Europei şi chiar ai lumii, informează ProSport.

În finala disputată duminică seara, Ionescu a cedat în faţa germanului Timo Boll (37 de ani), numărul 1 în clasamentul european, scor 1-4 (11-6, 7-11, 9-11, 6-11, 5-11). Ultima performanţă de asemenea calibru în competiţia masculină (argint european) fusese realizată în 1960 de Radu Negulescu.

Seria victoriilor lui Ovidiu Ionescu la Alicante s-a oprit în finala competiţiei. Cu argintul la gât, românul a intrat extrem de decis în meciul cu legendarul Timo Boll, de şase ori campion european înaintea meciului, septuplu la finele lui. Agresiv şi inspirat, Ionescu nu l-a lăsat pe german să respire şi a câştigat primul parţial cu 11-6. Din setul doi, Boll a schimbat registarul tactic. A jucat mai variat, preluând încet-încet iniţiativa după jumătatea fiecărui set. Ovidiu a încercat să-şi joace şansa până la capăt, dar victoria i-a aparţinut în cele din urmă jucătorului mai experimentat.

Ovidiu Ionescu a cucerit singura medalie a României la Europeanul de tenis de la masă.