• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Chişinăuianul Cristian Chiriţă a fost inclus în lotul naţional român de seniori la tenis de masă

Chişinăuianul Cristian Chiriţă a fost inclus în lotul naţional român de seniori la tenis de masă

There are no translations available.

Chişinăuianul Cristian Chiriţă figurează în Top-10 al Federaţiei Române de Tenis de Masă, categoria seniori, relatează MOLDPRES.

El este plasat pe locul 6 în acest clasament. „Am avut un final de an 2018 bun. Am reuşit să câştig turneul Top-12, rezervat celor mai puternici jucători din ţară. Şi chiar dacă din diferite motive nu au participat toţi cei mai valoroşi dintre ei, oricum este un rezultat încurajator pentru mine”, astfel a comentat el victoria repurtată la revenirea sa în Chişinău. „Este important pentru mine şi că am fost inclus, în premieră, în lotul naţional de seniori al României, fapt care de asemenea este mobilizator, mă obligă să muncesc mai mult la antrenamente”, a adăugat tânărul performer.

Cristian Chiriţă a fost lansat în sportul de performanţă la clubul Topspin USM Chișinău împreună cu fratele mai mic Iulian de antrenorii Natalia Smirnova şi Marc Granovschi. În 2015 au plecat în România,  fiind ambii legitimaţi la CS TT Pristavu Câmpulung. Cu acest club ambii au devenit campioni naţionali de cadeţi şi juniori. Iulian Chiriţă a câştigat anul trecut  mai multe turnee internaţionale inclusiv World Cadet Challenge de la Tottori (Japonia), proba dublu mixt.

În campionatul României, Divizia A (al doilea eşalon valoric din ţară) evoluează în prezent doi jucători moldoveni: Ion Danilov la CSM Focşani şi Mihai Caminschi la LPS Constanţa. Campioana naţională Alexandra Chiriacova este legitimată la CSM Constanţa.