• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Clubul Topspin USM şi Federaţia naţională de profil au desfăşurat un turneu tradiţional la tenis de masă

Clubul Topspin USM şi Federaţia naţională de profil au desfăşurat un turneu tradiţional la tenis de masă

There are no translations available.

Clubul de tenis de masă Topspin USM Chişinău şi Federaţia naţională de profil au organizat la sala specializată a Universităţii de Stat din Moldova un turneu tradiţional consacrat veteranilor, care au devenit jubiliari, relatează MOLDPRES.

Ediţia recentă a fost dedicată preşedintelui Federaţiei municipale Marc Granovschi, care a împlinit 75 de ani. La aceasta au participat peste o sută de jucători din diferite localităţi: Chişinău, Dubăsari, Bălţi, Tiraspol, Tighina, Călăraşi, Ungheni, Orhei, Briceni, Anenii Noi, Comrat, Avdarma, Comrat, Hânceşti, Cantemir, Căuşeni, Sângerei şi chiar o jucătoare din Ismail (Ucraina), Polina Sigabatulina.

Turneul s-a desfăşurat la trei categorii de vârstă: Under-10, Under-14 şi plus 14 ani. Câştigători în concursul rezervat jucătorilor până la 10 ani au devenit Valeria Cravcenco (Chişinău) şi David Cozmo (Avdarma). La categoria de vârstă până la 14 ani pe primele locuri s-au clasat Camelia Merenco (Chişinău) şi Daniel Coşcodan (Călăraşi). Turneul masculin în cea mai competitivă categorie de vârstă, plus 14 ani a reunit 34 de concurenţi, printre care a figurat şi multiplul campion naţional Vadim Piliponcic. Câştigător a devenit campionul municipiului Chişinău, Daniil Titov, care în meciul final l-a devansat cu scorul 3-0, surprinzător pentru toţi experţii prezenţi la competiţie, pe numărul 5 în clasamentul naţional, Eugen Coşciug. Pe locul trei s-a situat maestrul sportului Vadim Piliponcic.

În concursul feminin, la această categorie de vârstă a învins Vlada Caraulinaia din capitală. Ea a întrecut-o în finală cu scorul 3-1 pe Diana Gurschi (Mereni, Anenii Noi). Locul trei i-a revenit Ecaterinei Toloacă din Ungheni.

„Nu-mi ajung cuvinte pentru a-mi exprima recunoştinţa organizatorilor pentru acest turneu. În februarie curent, la revenirea mea în Chişinău, voi organiza un turneu consacrat exclusiv veteranilor”, a declarat pentru mass-media Marc Granovschi, care se află la tratament în Israel. Omagiatul este originar din Sipoteni (Călăraşi). În 1962 a devenit premiant al campionatelor republicane la proba dublu mixt în pereche cu Olga Canţer. Cu începere din 2001 este preşedintele Federaţiei municipale de tenis de masă din Chişinău. Federaţia din capitală, în colaborare cu clubul Topspin USM şi Federaţia naţională, desfăşoară cu regularitate turnee consacrate veteranilor jubiliari.