• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Liderii tenisului de masă au participat la Universiada naţională

Liderii tenisului de masă au participat la Universiada naţională

There are no translations available.

Cu excepţia a doi jucători, toţi liderii tenisului de masă masculin au concurat la Universiada naţională, desfăşurată la sala specializată a Universităţii de Stat din Moldova.

Nu au participat doar Vladislav Ursu şi Denis Ţărnă.

Concursul i-a reunit pe Andrei Puţuntică, campion european de minicadeţi, Veniamin Dubrovin, participant la Campionatele Europene şi Mondiale, Ivan Danilov, multiplu campion naţional, Vlad Harea, maestru al sportului – toţi reprezentanţi ai selecţionatei Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport (USEFS), Eugen Coşciug, Afanasie Mutcoglo, ambii de la Universitatea de Stat din Moldova (USM), ambii premianţi ai campionatelor naţionale.

Toţi au abordat cu maximă responsabilitate turneul, iar încălzirea pe care au făcut-o în ajunul lui Andrei Puţuntică şi Veniamin Dubrovin cu tot arsenalul de procedee ofensive chiar a fost exemplară, apreciată de toţi participanţii.

Conform aşteptărilor experţilor în finală s-au calificat selecţionatele de la USEFS şi USM.  La scorul 1-0 Ivan Danilov l-a învins pe Afanasie Mutcoglo (3-0), iar Veniamin Dubrovin l-a devansat pe Eugen Coşciug (3-1) şi scorul general a devenit 3-0. Soarta întâlnirii, al titlului de campioană ar mai fi putut pusă sub semnul incertitudinii în cazul în care la dublu masculin perechea Coşiug-Mutcoglo ar fi învins duetul Dubrovin-Puţuntică. Însă, n-a fost să fie. Ea cedat clar cu 0-3 şi campioană a devenit selecţionata USEFS.

A fost un deznodământ logic al concursului, dacă ţinem cont şi de faptul că Andrei Puţuntică şi Ivan Danilov evoluează pentru cluburi din Germania şi România.

Pe locul trei s-a clasat reprezentativa de la Universitatea Tehnică din Moldova, care a întrecut cu dificultate, scor 4-2, în meciul pentru locul premiant echipa Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Până în prezent s-au desfășurat turnee la şase probe din programul Universiadei. Trei dintre ele – baschetul feminin, tenisul de masă feminin şi masculin – au fost câştigate de selecţionata USEFS. Două – şahul şi voleiul feminin – de reprezentativa USM, iar la futsal campioană a devenit formația Universității Libere Internaționale din Moldova.