• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Un turneu de veterani a reunit, în premieră, 55 de participanţi

Un turneu de veterani a reunit, în premieră, 55 de participanţi

There are no translations available.

Turneul de tenis de masă, consacrat lui Marc Granovschi, care a avut loc la sala specializată a Universităţii de Stat din Moldova, a reunit, în premieră, 55 de participanţi, relatează MOLDPRES.

Ei au concurat la patru categorii de vârstă: 40-49 ani, 50-59 ani, 60-69 ani şi plus 70 de ani.

Cei mai mulţi -16 - au evoluat la categoria de vârstă până la 69 de ani. Premianţi au devenit, în ordine, candidaţii de maeştri ai sportului Mihail Dropievschi, Grigore Crainiucov şi Pavel Brighidin.

În cea mai „tânără” categorie (până la 49 de ani) câştigător a devenit maestrul sportului Igor Romanenco, care a reuşit săâi învingă în meciurile decisive pentru primul loc cu scoruri la limită (3-2) pe următorii doi clasaţi Vadim Piliponcic şi Alexandru Poleşciuc, premianţi ai campionatelor naţionale  de seniori.

La categoria de vârstă 50-59 pe primul loc s-a clasat multiplu campion naţional Vladimir Semipeadnâi, care a fost urmat de maestrul sportului Alexandru Fomin şi Arcadie Cracan. El, însă, a învins cu multă dificultate, la limită cu 3-2, în partidele disputate cu Arcadie Cracan şi Grigore Ştirbu.”Am condus cu 2-1, dar lipsa de experienţă şi nivelul măiestrie şi-a spus cuvântul. Oricum, am devenit premiant în premieră şi este plăcut”, a declarat pentru agenţie Arcadie Cracan.

Pentru prima dată la categoria de plus 70 de ani au concurat 14 participanţi. Câştigător a devenit Dumitru Gladcovschi. El a fost urmte în clasament de Gheorghe Eremia (77 de ani) şi Mihail Nebesnâi. „Este primul meu loc premiant ocupat la un turneu de veterani şi mă bucur sincer”, a declarta pentru agenţie Mihail Nebesnâi.

La această categorie de vârstă a evolua şi maestrul sportului Vadim Socolov, multiplu premiant al campionatelor naţionale, care s-a stabilit la Moscova şi a venit special ca să participe. „La toamnă am să organizez şi eu cu suportul Federaţiei municipale din Chişinău un turneu consacrat jubileului meu de 75 de ani”, a declarat el la festivitatea de închidere.

Marc Granovschi, care a împlint recent 75 de ani, este originar din Sipoteni (Călăraşi). În 1962 a devenit premiant al campionatelor republicane la proba dublu mixt în pereche cu Olga Canţer. Cu începere din 2001 este preşedintele Federaţiei municipale de tenis de masă din Chişinău. Federaţia din capitală, în colaborare cu clubul Topspin USM şi Federaţia naţională, desfăşoară cu regularitate turnee consacrate veteranilor jubiliari.

În imagine: toţi premianţi turneului şi omagiatul