• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Doi campioni naționali, în premieră, de 13 și 14 ani

Doi campioni naționali, în premieră, de 13 și 14 ani

There are no translations available.

Cristian Chirița (13 ani) și Ecaterina Șmîganovscaia (14 ani) au devenit ieri, la sala specializată a Universității de Stat din Moldova, campioni naționali la tenis de masă în premieră în istoria acestul gen de sport din țară la o asemenea vîrstă.

Chișinăuianul Cristian Chirița a cîștigat toate meciurile (11) din faza finală a turneului. ”În ajunul competiției speram să devin premiant. Mă satisfăcea și un loc trei. A ieșit, însă, pînă la urmă mai bine decît visam”, a declarat la finele campionatului tînărul campion. ”El ar putea să ne reprezinte cu succes și la Campionatul European de juniori. Are clasă înaltă  de joc pentru vîrsta sa”, a subliniat multiplul campion național Vladimir Semipeadnîi.”Mă bucur enorm”, astfel a comentat victoria elevului său antrenorul Natalia Smirnova.

Pe locul doi s-a clasat Victor Cîssa, iar pe trei - Eugen Coșciug. Ambii sînt discipolii lui Vladimir Semipeadnîi. Ambii au devenit pentru prima dată premianți la campionat.

Ecaterina Șmîganovscaia (Dubăsari)a produs marea surpriză în turneul feminin, cîștigînd toate cele nouă partide din finală. Locul doi i-a revenit Olgăi Blizneț, medaliată cu bronz la Europenele de cadete, iar pe poziția a treia din top s-a clasat Alina Sandu, ambele din Dubăsari.

La dublu masculin campioni au devenit Cristian Chirița și Veniamin Dubrovin (Bălți). La dublu mixt cei mai buni au fost Veniamin Dubrovin și Victoria Parfenii (Dubăsari). La dublu feminin – Olga Blizneț și Alina Sandu.

Campionatul național a fost al patrulea turneu de selectare în loturile naționale. În urma rezulttaelor înregistrate dreptul de a participa la Campionatul Mondial de la Tokio (aprilie curent) l-au obținut Denis Țărnă, Cristian Chirița, Veniamin Dubrovin, Olga Blizneț, Alina Sandu și Ecaterina Șmîganovscaia.

În imagine: Cristian Chirița și Ecaterina Șmîganovscaia

Vezi mai mult în Galerie